Amerika'da liseliler Filistin'e destek için üniversitelilerin yardımına koştu

Amerika'da liseliler Filistin'e destek için üniversitelilerin yardımına koştu

Gazze'de ateşkes görüşmeleri ve Refah operasyonuna dair sıcak gelişmeler sürerken Filistin destekçileri ses getiren eylemlerine ABD'deki üniversitelerde devam ediyor.

Ülkenin önde gelen okullarından Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün (Massachusetts Institute of Technology / MIT) yönetimi, protesto amaçlı kurulan kamp alanının pazartesi günü boşaltılması için talimat verdi.

Üniversite başkanı Sally Kornbluth, karara gönüllü bir şekilde uymayan öğrencilerin uzaklaştırma cezası alabileceğini vurguladığı bir mektup yayımladı.

Öğleden sonra harekete geçen kampüs polisi, öğrencilerin kamp alanından çıkmasına izin verirken oraya tekrar girmelerini engelledi.

200 CİVARINDA LİSE ÖĞRENCİSİ DESTEĞE GELDİ

Yerel saatle 14.30'a kadar süre tanınan eylemcilerin bazıları bölgeyi terk ederken diğerleri bu karara karşı çıktı. 200 civarındaki lise öğrencisinin de katılımıyla göstericilerle polis arasında itişme yaşandı.

Filistin destekçileri, Cambridge kampüsünden geçen faal bir caddeyi saatlerce trafiğe kapattı ve kendileriyle İsrail yanlılarını ayıran barikatları yıktı.

Aralarında eyalet polislerinin de olduğu güvenlik güçlerinin sayısı artarken 19.00 gibi 200 öğrenci protesto alanında kol kola girerek insan zinciri oluşturdu. Eylemcilerin gözaltına alınma ihtimaline karşı kollarına telefon numaralarını yazması dikkat çekti.

BİZ GENÇ OLSAK DA SESİMİZİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ İÇİN BURADAYIZ

Eylemciler kendilerine yönelik polis müdahalesinin okulu itibarsızlaştıracağını söyledi. Biyoloji doktorası yapan 24 yaşındaki Hana Flores, "Şu anda polisi düşünmüyorum, bunun MIT için ne kadar kötü gözüktüğünü düşünüyorum" diye konuştu.

Dayanışma amacıyla çevredeki liselerden gelen öğrencilerden 16 yaşındaki Olive Redd de "Bu barışçıl ve güzel topluluğun engellenmesini görmek bence üzücü. Biz genç olsak da sesimizin önemli olduğunu düşündüğümüz için buradayız" ifadesini kullandı.

Bilgisayar bilimlerinde doktora yapan 24 yaşındaki Baltasar Dinis ise İsrail destekçisi öğrencilerin de ifade özgürlüğünü savunurken "MIT'den soykırım silahı yapmamasını istemek nasıl İsrailli öğrencilere yönelik bir saldırganlık oluyor, anlamıyorum" dedi.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum