Amerika'da İslamberg kasabasına terör saldırısı planı

Amerika'da İslamberg kasabasına terör saldırısı planı

Geçtiğimiz gün ABD'de Müslümanlara saldırı hazırlığında yaklanan 4 kişinin tutuklanmasının ardından Amerika'nın Müslümanları adlı sivil toplum kuruluşu bir açıklama yaptı.

Amerika'nın Müslümanları adlı sivil toplum kuruluşundan, Islamberg kasabasına bombalı saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen 4 kişinin tutuklanmasının ardından bir açıklama yapıldı.

Söz konusu saldırının plan aşamasında fark edilip geri püskürtülmesinden dolayı memnuniyet duyulduğu belirtilen açıklamada, federal, eyalet ve yerel yetkililerin saldırının önlenmesindeki çabalarına destek verildi.

Açıklamada, daha önceki yıllarda da kasabaya yönelik benzer saldırı girişimleri olduğuna işaret edilerek, "Milletimizin, İslamofobi, nefret ve dini hoşgörüsüzlüğe bulanmış olması trajikliğin ötesindedir." değerlendirmelerine yer verildi.

Tutuklanan 4 kişinin dava sürecinin yakından takip edileceği vurgulanan açıklamada, "Adaletin yerini bulması ve topluluğumuza yönelik benzeri terör saldırılarının engellenmesi için, tutuklanan kişilere ve bunların ilişkili olduğu şahıslara gerekli hukuki muamelenin yapılması çağrısında bulunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Hafta sonu New York'un Rochester bölgesindeki Greece semtinde 4 zanlı, Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Islamberg kasabasına saldırı hazırlığında yakalanmış ve şüphelilerin üzerinde çeşitli patlayıcı maddeler ve silahlar bulunmuştu.

Islamberg kasabası, New York'un merkezinden bu bölgeye göç eden Pakistanlı din adamı Mubarek Ali Gilani ve takipçileri tarafından Catskills bölgesi yakınlarında kurulmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.