Amerika'da çift minareli ilk cami açılıyor

Amerika'da çift minareli ilk cami açılıyor

ABD'deki Müslümanları aynı çatı altında buluşturacak ilk Türk İslam Merkezi olan "Amerika Diyanet Merkezi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mart ayı sonunda gerçekleştireceği ABD ziyaretinde açılacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının işbirliğiyle yapılan Amerika Diyanet Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29-31 Mart'ta gerçekleştireceği ABD ziyareti sırasında açılacak. 

ABD'deki Müslümanları aynı çatı altında buluşturacak ilk Türk İslam Merkezi olacak merkezde, "İslam dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgiyle toplumun din konusunda aydınlatılması, inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili topluma rehberlik edilmesi, adalet, barış, müsamaha ve karşılıklı anlayış temelinde ilişkiler geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yürütülmesi" hedefleniyor. 

ABD'deki çift minareli ilk cami

Cami merkezli bir kompleks olan Amerika Diyanet Merkezi'nde kültür merkezi, cemiyet binası, konuk evi ve geleneksek Türk evleri bulunuyor.

Yapının en merkezi binası olan cami, 16. yüzyıl dönemi Osmanlı mimarisine uygun inşa edildi. ABD'deki iki minareli tek cami olacak ibadethanede avlu da dahil aynı anda üç bin kişi ibadet edebilecek. Bin 879 metrekare alan üzerine oturan caminin altında 300 metrekare genişliğinde İslam Eserleri Müzesi yer alıyor.

Külliye içinde Selçuklu mimarisine uygun inşa edilen kültür merkezinde ise kütüphane, konferans ve sergi salonu, toplantı salonu ve resepsiyon alanı bulunuyor. Kültür merkezi içindeki İslam Araştırmaları Merkezi'nde ise Türkiye'den ABD'ye lisans ve lisansüstü eğitim için gidecek öğrencilere danışmanlık hizmeti sunulacak.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum