Amerika rapor hazırladı: Ayasofya her an camiye dönüşebilir!

Amerika rapor hazırladı: Ayasofya her an camiye dönüşebilir!

Baskı yapılması gerektiği ifade edildi

Amerika Dış İlişkiler Konseyi (CFR) Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu’nun, Türkiye’de bulunan Kariye ve Ayasofya camilerine ilişkin özel bir araştırma yaparak rapor düzenlediği ortaya çıktı. Özel olarak 11 Müslüman ülkenin mercek altına alındığı raporun Türkiye bölümünde, Kariye ve Ayasofya camilerinin üzerinde durulduğu görüldü. 

Türkiye’nin inanç sistemini kapsayan raporda, “Kariye ve Ayasofya camilerinin müze olmaktan çıkarılıp cami yapılması kabul edilemez” denilirken, endişenin giderilmesi yönünde ABD yönetiminden Türkiye’ye karşı yaptırım ve baskı yapılması istendi.

Her an camiye dönüştürülme ihtimali vardır

Milli Gazete'den Ali Çağlar Tınbek'in haberine göre Siyonist kuruluş CFR’nin raporunda ABD ve Türkiye’nin müttefik olduğuna vurgu yapılırken, Ayasofya ve Kariye camilerine ilişkin şu tespitler kayda geçiyor: 

“Ağustos 2019’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da bir Süryani Ortodoks Kilisesi temel atma törenine katıldı. Ancak, 1935 yılında Müze olarak yasal statüye sahip olan Ayasofya Rum Ortodoks bazilikasıdır. Ayasofya’nın 1935 yılından beri her an camiye dönüştürülme ihtimali vardır. Kasım 2019’da alınan Danıştay kararı eski bir Rum Ortodoks kilisesi olan Chora (Kariye) Müzesi, Kariye Camii olması muhtemel görünüyor. Böylece muhtemelen Ayasofya’nın benzer dönüşümü için emsal teşkil edecektir.’

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum