Ambulansa yol vermeyen sürücülere ceza

Ambulansa yol vermeyen sürücülere ceza

Ambulanslara takılan kameralar aracılığıyla, yol vermeyen ya da onlar için açılan koridoru kullanan araç sürücülerine para cezası uygulanacak.

Ambulanslara takılan kameralar aracılığıyla, yol vermeyen ya da onlar için açılan koridoru kullanan araç sürücüleri tespit edilerek, ceza uygulanması için emniyet müdürlüklerine bildirilecek.

Edirne Sağlık Müdürlüğü görevlilerince Saraçlar Caddesi'ne kurulan stantta ambulansların bir vakaya ulaşmasının önemi anlatıldı ve vatandaşlara trafikte onlara mutlaka yol vermeleri gerektiği hatırlatıldı. Vatandaşlara "ambulansa yol veriyorum, hayat kurtarıyorum" yazılı çeşitli materyaller dağıtıldı.

Bir hafta sürecek tanıtımın ardından ambulanslardaki araç kameralarınca tespit edilen, yol vermeyen ya da ambulanslar için açılan koridoru kullanan araçların plakaları, ceza uygulanması için emniyete bildirilmeye başlanacak.

Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, stantta yaptığı açıklamada, kentteki A tipi istasyonlarda görev yapan 26 ambulansa hareket sensörlü kameraların takıldığını söyledi.

Ambulansın geçiş üstünlüğünü hiçe sayan veya bunu lehte kullanan sürücülerin araçların ön ve arkasında bulunan kameralarla tespit edileceğini aktaran Kişioğlu, bu sürücülere ceza uygulanacağını belirtti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.