Amazon, Uzaya 3.200 Uydu Göndermeyi Planlıyor

Amazon, Uzaya 3.200 Uydu Göndermeyi Planlıyor

Jeff Bezos, Project Kuiper ismi verilen proje kapsamında uzaya gönderilecek 3.236 uyduyla geniş kapsamlı bir internet ağı kurmayı planlıyor.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, SpaceX’in Starlink isimmli uydu tabanlı internet ağı projesine meydan okurcasına uzaya binlerce uydu göndermeyi planlıyor. Amazon, Project Kuiper isimli proje hakkında henüz detayları açıklamadı fakat teknoloji haber sitesi Geekwire'da paylaşılan bazı belgeler, projenin genel hatlarını ortaya çıkardı.

3.236 adet uydunun uzaya gönderilmesiyle kurulması planlanan uydu tabanlı internet ağını detaylandıran belgeler; proje kapsamında 590 kilometre uzaklıkta 784 uydunun, 610 kilometre uzaklıkta 1.296 uydunun ve 630 kilometre uzaklıkta 1.156 uydunun konumlandırılacağını gösteriyor.

56. kuzey enleminden 56. güney enlemine kadar bir kapsama alanı sunması beklenen uydular, bu alanla dünya nüfusunun yaklaşık %95'ine internet erişimi sağlayacak. Ayrıca Amazon, mevcut uydu tabanlı internet hizmetlerindeki düşük hız ve gecikme problemlerine Project Kuiper ile son vermek istiyor.

Dev şirketin uzun vadeli projeleri arasında gösterdiği bu proje, internet hizmetinin olmadığı ya da yetersiz olduğu bölgelerde yaşayanlara yüksek hızlı geniş bant interneti kullanma imkânı tanıyacak. Şartlar göz önüne alındığında şu an SpaceX'in böyle bir projeyi gerçekleştirmeye daha yakın olduğunu söyleyebiliriz. Amazon'un Project Kuiper ile hedeflediği başarıya ulaşıp ulaşamayacağını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

webtekno 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.