Amacımız Bediüzzaman’ın fikirlerini akademik camianın istifadesine sunmak

Amacımız Bediüzzaman’ın fikirlerini akademik camianın istifadesine sunmak

Amacımız Bediüzzaman’ın fikirleri akademik camianın istifadesine sunmak

Risale Haber-Haber Merkezi

Risale Akademi tarafından düzenlenen "Toplumsal Barış için Müspet Hareket Çalıştayı”nda takdim konuşması yapan Risale Akademi Kurucu Üye Ali Irmak, “Bediüzzaman, hayatının her safhasında “Müspet Hareket”i uygulayan bir örnek olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

Irmak’ın sözleri şöyle:

“Bizim vazifemiz müsbet hareket etmektir. Menfî hareket değildir. Rıza-yı İlâhîye göre sırf hizmet-i imaniyeyi yapmaktır, vazife-i İlâhiyeye karışmamaktır. Bizler âsâyişi muhafazayı netice veren müsbet iman hizmeti içinde her bir sıkıntıya karşı sabırla, şükürle mükellefiz.” diyor Bediüzzaman.

Toplumumuzun gerçekten bu düsturlara çok ihtiyacı var. Müspet Hareket anlayışını gündeme taşıyabilirsek ne mutlu bize. Müspet Hareket, asayişin temini için oldukça önemli. Bediüzzaman, hayatının her safhasında “Müspet Hareket”i uygulayan bir örnek olarak karşımızda durmaktadır. Onun duruşundan öğreneceğimiz çok şeyler var. Yaşadığı zaman dilimindeki sergilediği tavır takdire şayandır. Sadece hayatıyla bunu göstermemiş eserleriyle de açık olarak ifade etmiştir.

Risale Akademi’nin amacı da Bediüzzaman’ın eserlerindeki bu güzellikleri akademik camianın istifadesine sunmaktır. Bunun için bir çok akademik çalışmaya imza atmıştır.

“Müspet Hareket” siyasetten ekonomiye, eğitimden adalete her alanda ihtiyacımız olan bir davranış biçimidir. Barış içinde yaşayan huzurlu bir toplum arzuluyorsak Müspet Hareket düsturunun ne olduğunun, nasıl uygulanması gerektiğinin, toplumun her kademesi için açık açık ortaya konulması gerekmektedir. Müspet Hareket Çalıştayının bu düsturları ortaya koymada önemli bir görev ifa edeceğine can-ı gönülden inanıyorum.

foto_galeri-002.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.