Amacı dışında kullanan erişemeyecek

Amacı dışında kullanan erişemeyecek

ABD’li sosyal medya devi Facebook, 2015 yılında tanıtımını gerçekleştirdiği canlı yayın özelliğinin kurallarını değiştirme kararı aldı. Bu yeni karar ile firma, platformunun canlı yayın özelliğini amacı dışında kullanan kullanıcıları geri plana atarak...

Aylık 1,9 milyar aktif kullanıcının ziyaret ettiği sosyal paylaşım platformu Facebook, canlı yayın özelliğinde önemli bir değişikliğe gidiyor. 2015 yılında tanıtımını gerçekleştirdiği özellik, aktif olarak her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Ciddi anlamda rağbet gören bu özelliği de firma, her geçen gün geliştiriyor.

Yakın zaman önce bu özelliğe ekran paylaşımı, birden fazla kamera kurulumu gibi özellikler ekleyen firma, özelliklerin amacı dışında kullanıldığını gerekçe göstererek kurallarında değişikliğe gitmeye karar verdi.

Yapılan yayınlarda sabit, animasyonlu veya döngü halinde görüntüler ve resimler yerleştiren kullanıcıların yaptığı yayınları engellemeyi planlıyor. Ayrıca beğeni ve tepki butonlarını kullanarak yapılan sayfa anketlerini firma zaten kaldırmıştı. Şimdi ise bu şekilde yayın yapanları kullanıcıları Facebook, geri plana atılacağını ve devam edilmesi halinde sayfanın veya kişinin canlı yayın özelliğine erişim kısıtlaması getireceğini belirtiyor.

Bu tarz yayınların kullanıcıların canlı yayına olan ilgisini dağıttığını ifade eden sosyal medya devi, bu yöntem sayesinde söz konusu sorunun önüne geçebilmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.