Altını bozdurup konut aldık

Altını bozdurup konut aldık

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlenen bilgilere göre, 2014 sonu itibariyle bankalardaki altın mevduatı 16,2 milyar lira olarak gerçekleşti.

Geçen yılla kıyaslandığında bankaların altın toplamaya yeterince ilgi göstermediğini belirten analistler, birikim sahiplerinin gayrimenkul, döviz ve otomobile yöneldiğini bildiriyor.

Haziran ayına gelindiğinde ise bu oran 11,3 milyar liraya geriledi. Aynı dönemde otomobil satışları yüzde 45'e yakın yükselirken, konut satışlarındaki artış ise yüzde 20'yi geçti. Merkez Bankası'nın öncülüğünde bankaların altın toplaması teşvik edilse de, düşen fiyatlar vatandaşların döviz ve gayrimenkul gibi farklı araçlara yönelmesine neden oldu.

Bankalarda toplanan altınların üçte bire yakın bir kısmı yılın ilk altı ayında bozduruldu. Analistler, geçen yılla kıyaslandığında bankaların altın toplamaya yeterince ilgi göstermediği yorumunu yapıyor.

Bankalarda toplanan altınların üçte bire yakın bir kısmı yılın ilk altı ayında bozduruldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlenen bilgilere göre, 2014 sonu itibariyle bankalardaki altın mevduatı 16,2 milyar lira olarak gerçekleşti.

emlakrehberi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.