Altan: Türkiye'de gizli iktidar çatırdıyor

Altan: Türkiye'de gizli iktidar çatırdıyor

CHP lideri Deniz Baykal'ın istifasıyla ilgili en ilginç yorumlardan birini Ahmet Altan yaptı

Risale Haber-Haber Merkezi

CHP lideri Deniz Baykal'ın istifasıyla ilgili en ilginç yorumlardan birini Ahmet Altan yaptı. "Ülkenin gizli iktidarı”nın çıkmaza girdiğini belirten Altan, "her şeyi deniyor ancak varlığını sürdüremez" dedi.

Taraf gazetesindeki yazısında, CHP'nin "orduyu, yüksek yargıyı, yüksek bürokratları ve devlete tapınan aydınları" temsil ettiğini belirten Altan, "Bu kesimler, halktan, halkın iradesinden, halkın yaşama biçiminden, halkın fikirlerinden, halkın gücünden nefret ediyorlar. “Gizli iktidarlarını” sürdürebilmek içim “halk iradesini” politikanın dışına itmeye çalışıyorlar, bazen askerî darbelerle, bazen yargı darbeleriyle yapıyorlar bunu" dedi.

Baykal’ı “istifa ettiren” güce dikkat çeken Altan, "Bence, “ülkenin gizli iktidarı” çıkmaza girdi, kıvranıyor, kıvranırken de her şeyi deniyor kurtulabilmek için, hatta Baykal gibi en sağlam adamını bile harcayabiliyor. Baykallı da Baykalsız da “gizli iktidar” varlığını sürdüremez.

“Eski devlet” çatırdıyor. Baykal, bu çatırtının kurbanı. Öyle gözüküyor ki “eski devlet”, batarken “kayığı” kurtarmak için eline geçen her şeyi fırlatıp atacak, daha epeyce kurban verecek.