Altan Tan: İslamcılar Said Nursi'nin çizgisinde gitseydi, PKK mesafe kat edemezdi

Altan Tan: İslamcılar Said Nursi'nin çizgisinde gitseydi, PKK mesafe kat edemezdi

Diyarbakır eski Milletvekili Altan Tan, "Eğer İslamcı kesim Said Nursi'nin çizgisinde gitseydi değil 1 tane, 10 tane PKK gibi örgüt olsaydı mesafe kat edemezdi" dedi.

Ahmet Taşgetiren ve Yusuf Ziya Cömert'in Karar TV'deki programında konuşan Altan Tan, Türkiye halkının bir bölünme korkusu olduğunun doğru olduğunu söyledi.

Tan, "Koskoca imparatorluk bölünerek küçük bir coğrafyaya gelmiş. Ama bu korkular ülkeyi yönetebilmek için siyasette kullanılıyor. Bana göre Osmanlı’nın son dönemlerden bugüne kadar devlet aklında iki güç çarpışıyor. Bunlardan birisi iktidarı bugün de elinde bulunduran işte o ittihatçı zihniyetin ulusalcı, laik, seküler ve İslam karşıtı zihnin ürünü olan, her dönemde şekil veya renk değiştirerek varlığını korudu. Bu yapı, bugün Neo-Atatürkçülük, Neo-Kemalizm ile tekrardan kendini yeniledi ve tekrar mevziye oturdu. Maalesef İslamcı ve Müslüman kadrolar da bu yeni statükonun koltuk değneği oldular. Ben asıl ikinci damar üzerinde durmak istiyorum. Bunlar Abdülhamid’den bu yana Orta Doğu, Balkanlar ve Kafkasları bir bütün alan ve kültürel olarak Ermeni ve Süryanilerimizi de Müslüman sayarak, bir millet kabul ederek birliktelik tasarlayan kanaldır. Benim de şu anki düşüncem böyle. Bu coğrafya bölünemez, etnik ve mezhep ayrımına maruz bırakılamaz. Bu coğrafyanın AB gibi siyasal bir birlikteliğe ihtiyacı var. Türkiye devlet aklının içerisinde böyle düşünen zihinler var. Ama bizim gibi düşünen bu zihin Türkiye Cumhuriyeti’nde tam olarak iktidara gelemedi. Ben kısmen Tayyip Erdoğan’ın da buna yakın olduğunu düşünüyorum" dedi.

EĞER İSLAMCI KESİM SAİD NURSİ ÇİZGİSİNDE GİTSEYDİ

Tan, "Bölünme korkusunda ulus devlet isteyen Kürtler’in ortaya getirdiği psikolojinin etkisi yok mu?" şeklinde soruyu da şöyle cevapladı:

"Tabi ki var ama ben bir ifade kullandım. Bu işin en büyük müsebbibi Türkiye’deki İslamcı kesimdir. Niye? Eğer İslamcı kesim Said Nursi ve Seyit Abdülkadir gibi saydığım şahısların çizgisinde giderek Kürtlerin kimliğini tanıyarak da bütünleştirici bir yapının içerisinde görerek birliği sağlasaydı, değil 1 tane, 10 tane PKK gibi örgüt olsaydı bugün bir mesafe kat edemezdi."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum