Alo 176'ya 7 bin öneri ve şikayet geldi

Alo 176'ya 7 bin öneri ve şikayet geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "2018 yılı itibarıyla Alo 176 üzerinden Bakanlığımızın ilgili birimlerine yönlendirilen öneri ve şikayet sayısı 7 bin 437'dir." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl Alo 176 üzerinden Bakanlığa 7 bin 437 öneri ve şikayet geldiğini bildirdi.

Ersoy, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Bakanlığa ulaşan istek, şikayet ve öneri sayısına ilişkin soru önergesine yazılı yanıt verdi.

Bu yıl itibarıyla Alo 176 üzerinden Bakanlığın ilgili birimlerine yönlendirilen öneri ve şikayet sayısının 7 bin 437 olduğunu ifade eden Ersoy, bilgi taleplerinin Bakanlık birimlerine yönlendirilmeden İletişim Merkezlerince çözümlendiğini vurguladı.

Ersoy, şunları kaydetti:

"Bilgi taleplerinin sayısı toplamda 250 bin 428'dir. Vatandaş başvurularının, ilgili genelgeye dayanarak 3 iş günü içerisinde İletişim Merkezi Destek Personelleri tarafından cevaplandırılması gerekmektedir. Bu süre içerisinde sonuçlandırılması mümkün olmayan konuların takibi, her birimin İletişim Merkezi destek personeli tarafından yapılarak, ara cevaplarla bilgi akışının devam ettirilmesi sağlanmaktadır.
Bakanlığımız mevzuatı kapsamında olan tüm konular İletişim Merkezimizce cevaplanmakta olup kapsam dışı çağrılar, talep sahibi vatandaşa yardımcı olmak adına, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına yönlendirilmektedir."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.