Alnımız yeniden Ayasofya'da secdeye gitseydi

Alnımız yeniden Ayasofya'da secdeye gitseydi

Bahadıroğlu: İstanbul'un özü Ayasofya

Bağcılar Belediyesi'nin Ramazan programında konuşan Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, İstanbul'un özünün Ayasofya olduğunu kaydederek, "Alnımız yeniden bu camide secdeye gitseydi yolumuza her şeye rağmen devam ederdik" dedi. 
 
Osmanlı Devleti'nin adının Devlet-i Aliye-i Muhammediye, ordusunun da Muhammed'in (s.a.v) muzaffer orduları olduğunu ifade eden Bahadıroğlu, günümüzde batı dünyasının her zaman ülkemize zarar vermek için devrede olduğunun altını çizdi. İslam dünyasının geçmişten günümüze kadar batılılar tarafından karıştırıldığını da kaydeden Bahadıroğlu günümüzdeki asıl hedeflerinin Türkiye olduğunu ancak bu hedeflerine ulaşamayacaklarını anlattı.
 
Esasta en önemlisinin Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) duasının olduğunu hatırlatan Bahadıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Mısır'ın fethinden sonra Yavuz Sultan Selim'in Peygamber Efendimiz'in (s.a.v), hırkasını getirdiğini, Hırka-i Saadet dairesi yapılmadan önce de Kur'an okunduğunu söyleyen Bahadıroğlu, 1923 yılına kadar 40 hafız tarafından 24 saat Kur'an okunduğunu kaydetti.
 
Bahadıroğlu sözlerine şöyle devam etti; "Ramazan'ın 15'inden sonra padişah kutsal emanetleri öper, koklar teslim alırdı. Senede bir onu yüzlerine gözlerine sürerlerdi. Topkapı Sarayı'ndaki Hırka-ı Şerif'te Efendimiz'e (s.a.v) ait; yay, üç kılıç, ayak izi, bir nalın, sakalı ve mührü bulunmaktadır."
 
Yabancı yazarların, Osmanlı Padişahlarının Peygamber Efendimiz'e (s.a.v) olan sevgisini kaleme aldıklarını da ifade eden Bahadıroğlu, "O yazarlar padişahların, Hazreti Muhammed'in (s.a.v) ahlakına uygun yaşadıklarını not düşmüşlerdir." diye konuştu.
 
iha
 
ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.