Almanya'nın silah ihracatı arttı

Almanya'nın silah ihracatı arttı

Almanya'nın 2015'in ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre silah satışlarında yüzde 59'luk artış gerçekleşti.

Almanya’nın, 2015'in ocak-haziran döneminde silah ve askeri malzeme satışında 2014 yılının aynı döneme göre yüzde 59 oranında artış olduğu bildirildi.

Almanya Bakanlar Kurulu, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından silah ihracatı ile ilgili bu yılın ilk 6 ayına ilişkin hazırladığı ara raporu onayladı.

Rapora göre Alman hükümeti bu yılın ocak-haziran döneminde yaklaşık 3,5 milyar avroluk silah satışına izin verdi. Bu meblağ geçen yılın aynı döneminde 2,9 milyar avro olarak gerçekleştiği ve silah satışlarının, iki dönem karşılaştırıldığında yüzde 59 oranında arttığına işaret edildi. 

Almanya’nın bu yılın ilk 6 ayında Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 1,51 milyar, AB'de yer almayan NATO ve benzeri müttefik ülkelere 269 milyon avroluk silah satışı gerçekleştirirken, AB ve NATO dışındaki  “üçüncü ülkelere” de 1,67 milyar avroluk silah ihracatı yaptığı kaydedildi.

İngiltere’ye 4 tanker uçağın da içerdiği 1,16 miyar avroluk silah ve askeri malzeme, İsrail’e de 2003 yılında onay verilen 391 milyon avroluk bir denizaltının satıldığına işaret edilen raporda, söz konusu toplam silah ihracat meblağların bu kadar yüksek olmasında bu satışların etkisinin büyük olduğu ifade edildi.

Almanya’nın AB içinde en fazla silah satışı yaptığı ülkeler sıralamasında İngiltere’yi 101,4 milyon avro ile Fransa, 37,6 milyon avro ile Hollanda, 35,1 milyon avro ile Hırvatistan ve 32 milyon avro ile İtalya izledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.