Almanya'nın elektrik üretiminde 'kömür' egemenliği

Almanya'nın elektrik üretiminde 'kömür' egemenliği

Almanya’da, geçen yıl yaklaşık 647 milyar kilovatsaatlik elektrik üretilirken bunun yüzde 42,2’si linyit ve maden kömüründen elde edildi.

Avrupa'nın en fazla enerji tüketen ülkesi Almanya, geçen yıl toplam brüt elektrik üretiminin yüzde 42,2’sini kahverengi kömür (linyit) ve maden kömüründen sağladı. 

AA muhabirinin Almanya Federal İstatistik Ofisinin (Destatis) verilerinden derlediği bilgilere göre, ülkede 2015 yılında yaklaşık 647 milyar kilovatsaatlik elektrik üretildi. Elektirk üretimi, 2015’te 2014 yılına kıyasla artış kaydetti.

Geçen yıl toplam brüt elektrik üretiminin yüzde 42,2’si kömürden elde edildi. Kahverengi kömür ve maden kömürünün elektrik üretiminin yüzde 57'sini karşıladığı 1990'dan beri bu oran belirgin şekilde azaldı. Ayrıca kömürden elektrik üretimi 2014 yılına kıyasla da azaldı.

Nükleerin payı azalıyor

Almanya'da nükleer enerjinin önemi ise giderek azalıyor. 1990 yılında nükleer santrallerden elde edilen enerji, toplam üretilen brüt elektriğin yüzde 28'ini oluşturdu. Bu oran geçen yıl yüzde 14,1’e gerilerken, 2014 yılında ise yüzde 15,5 düzeyinde ölçüldü. 

Almanya'da Bakanlar Kurulu, 2014 yılının Nisan ayında elektrik fiyatlarının hızlı artışının önüne geçilmesi amacıyla "Yenilenebilir Enerji Yasası"nda (EEG) bazı düzenlemeler yapılmasını öngören yasa tasarısını kabul etmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.