Almanya'dan Türkiye'ye PKK uyarısı

Almanya'dan Türkiye'ye PKK uyarısı

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'ye yönelik saldırılarına göz yuman Batı haddini aşarak Türkiye'ye uyarılarda bulunuyor. Obama'nın ardından bugün de Almanya'dan Türkiye'ye 'Çözüm süreci' uyarısı kılıfı uydurularak PKK savunuculuğu yapıldı.

Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier haddini aşarak Türkiye'yi uyardı. PKK ile çatışmaların artması ve buna bağlı olarak şiddetin tırmanmasından endişe ettiğini iddia eden Steinmeier, barış sürecinde yaşanacak bir aksamanın bölge için ölümcül sonuçlar doğurabileceğini öne sürdü.

Rheinischen Post gazetesine konuşan Steinmeier, “Ortadoğu'da yaşanan sorunlar nedeniyle Kürtlerle yürütülen barış sürecinin sona erdirilmesi, Türkiye ve bölge için ölümcül sonuçlar doğurur" ifadelerini kullandı.

“Sadece görüşmelerin sürdürülmesiyle 90'lı yıllarda yaşanan çatışma ortamının yeniden oluşması önlenebilir" diyen Alman Dışişleri Bakanı, çatışma ortamına olası dönüşün bölgenin içinde bulunduğu durum nedeniyle vahim sonuçlar doğuracağını savundu.

Ankara olumlu sinyal verdi

Barış görüşmelerinin sürdürülmesi konusunda Ankara'nın olumlu sinyal verdiğini kaydeden Steinmeier,"Türk yetkililer barış sürecini sürdürmek konusunda bize ve Avrupalı ortaklarına güvence verdi" dedi. Steinmeier, Türkiye'nin barış görüşmelerinin sürdürülmesi konusunda PKK'nın çatışmalara son vermesini istediğini de hatırlattı.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.