Almanya'dan Müslüman yardım kuruluşlarına bütçe desteği

Almanya'dan Müslüman yardım kuruluşlarına bütçe desteği

Alman İslâm Konferansı, Almanya’da İslâmî kuruluşların anaokulu, gençlik çalışmaları, yaşlı bakımı gibi çalışmalarının daha kurumsal hale gelmesi için çalışma başlattı.

Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig bundan sonra Müslüman kuruluşları kendi projelerinin içerisinde katarak onların devlet bütçesinden faydalanmalarının yollarını göstereceklerini dile getirdi. Alman İslâm Konferansı dün İslâmî kuruluşun temsilcileri, Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ve Aile Bakanı Manuale Schwesig’in katılımıyla ikinci kez “Müslümanlara yönelik hayır çalışmaları” konusunu görüştü. Hayır çalışmaları yapılırken Müslümanların kültürel hassasiyetlerinin dikkate alınmasının toplum için çok önemli olduğunu söyleyen Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, yaşlı bakımı, anaokulu, gençlere yönelik çalışmalar gibi Müslümanların günlük hayatını yakından ilgilendiren konularda adımların atıldığını söyledi.

Müslümanlara güvenlik sorunu olarak bakmıyoruz

Daha önceki oturumlarında İslâm Din Dersi, İslam Din Dersi öğretmenlerinin eğitimi konusunu ele aldığını söyleyen İçişleri Bakanı, güvenlik tartışmalarının hiçbir zaman ana gündem olmadığını belirterek, Müslümanlara güvenlik sorunu olarak bakmadıklarını dile getirdi. Gençlere yönelik çalışmalarında artacağını söyleyen De Maiziere, “Selefilerin gençleri radikalleştirmelerine ve camilerimizde nefret söylemlerine karşı tedbirler alacağız.” ifadelerini kullandı. 

Müslüman derneklerle ortak çalışma yapmalıyız

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere mülteciler konusunda da Müslüman yardım kuruluşlarına çok iş düştüğünü söyledi. “Mültecilerin yüzde yetmişine yakını Müslüman.” diyen de Maiziere, “Bu insanlara kültürel açıdan da erişebilmek için ve onları toplumumuza kazandırabilmek için Müslüman derneklerle ortak çalışma yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Müslümanları zenginlik olarak görüyoruz

Müslümanları zenginlik olarak gördüğünü belirten Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig ise Müslümanların yardım çalışmalarını zaten yürüttüğünü, fakat DIK’in bunu gündeme almasıyla bu çalışmaların kurumsallaştığını söyledi. Ayrıca Schwesig bundan sonra Müslüman kuruluşları kendi projelerinin içerisinde katarak onların devlet bütçesinden faydalanmalarının yollarını göstereceklerini dile getirdi. 

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.