Almanya'da mülteci kadınlara özel çadır

Almanya'da mülteci kadınlara özel çadır

Almanya'nın Hamburg şehrindeki mülteci kampında, bayanlara mahsus 4 büyük çadır kurulması planlanıyor. Özellikle Müslüman bayanların bundan faydalanacağı bildirildi.

Almanya'nın kuzeyindeki Hamburg şehrinde büyük bir mülteci kampında, kadın mültecilerin kalabileceği 4 özel çadır kurulması planlandı. 'Demo Çadırları' adı verilen çadırların özel bir insiyatifle maliyetinin sağlandığı bildirildi. Bu çadırlarda Bahrenfeld semtindeki mülteci kabul merkezinde, kadınların rahatça hareket edebilecekleri birer mekan sağlanması hedefleniyor.

Özellikle Müslüman bayanlar bu çadırlarda rahatça başörtülerini çıkartabilecekler ve anneler bebeklerini emzirebilecekler. Kubbeli çadırların bu hafta sevkiyatının tamamlanarak mülteci kampına kurulacağı bildirildi.
Hamburg Eyalet Parlamentosunda bir soru önergesine verilen cevapta, Ağustos ayı sonu itibariyle kampta 227 bayanın ve 152 genç kızın yaşadığı belirtildi. Bahrenfeld'deki ilk kabul merkezinde 2 bin 600'den fazla kişi barındırılabiliyor.
Hamburg'taki tüm ilk kabul merkezlerinde Eylül ortasında yaklaşık, çoğunluğu Müslüman 1300 bayan ve 730 genç ve çocuk kız yaşıyordu. Bu yılın ilk 8 ayında Hamburg'a toplam 25 bin mülteci geldi.

Demo çadırlarının, kamplarda yaşanan tecavüz olaylarıyla bir ilgisinin bulunmadığı, daha önceden planlandığı bildirildi. Hamburg Eyaleti Kriminel Dairesinin bildirdiğine göre eyaletteki mülteci kamplarında 6 tecavüz olayı meydana geldi. Bunlardan 3'ü hakkında açılan soruşturma durduruldu. Şehir idaresinin tesbitlerine göre, ilk 8 ayda cinsel şiddet içeren 9 olay yaşandı

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.