Almanya'da mescitli ve helal ürün sunan Türk'e ödül

Almanya'da mescitli ve helal ürün sunan Türk'e ödül

Almanya'daki Türk işadamlarından Ergin Baytemür’e Fransız petrol devi Total tarafından Avrupa’nın çeşitlilik ve hizmet ödülü verildi.

  Total akaryakıt istasyonu işleten Baytemür, Total yönetimi tarafından Paris’e davet edilerek ödülü takdim edildi. Yarışma Avrupa genelinde tüm Total akaryakıt istasyonları arasında yapılırken Baytemür Bottrop’ta çalıştırdığı akaryakıt istasyonunda yaptığı yenilikler ve ilginç uygulamalardan dolayı ödüle layık görüldü. 

Ergin Baytemür, 1999 yılında şirketi babası Mustafa Baytemür’den alarak 2013 yılında şirketin üzerinde bulunduğu arsayı 25 bin metre kareye çıkararak büyümeye başlamıştı. 55 personeli olan şirket bünyesinde benzin istasyonunda, restaurant, ikinci el araçlar, yeni ve ikinci el yedek parça, araç muayene bölümü, lastik servisi, hurda alımı ve araç yıkama bölümü de bulunuyor. 

Ergin Baytemür küçük bir akaryakıt istasyonu ile başlayarak günden güne büyüttüğü şirkette esas ödülü ise verdiği hizmetlerden dolayı almış. Baytemür bu hizmetleri şöyle anlattı: "Türk kültürü, örf ve adetlerimizi dikkate alarak, güler yüzlülüğümüzle ve Alman çalışkanlığını da işin içine katarak hizmet sunmaya çalıştık. Burada çok dikkat ettiğimiz bir diğer husus da sattığımız ürünlerin helal olması. Ayrıca bizim insanımızın da değer verdiği konulara dikkat ettik. Mesela istasyonumuzda mescidimiz mevcuttur. Fastfood ürünlerimizde yüzde yüz helal garantisi olan ürünler kullanıyoruz."

Baytemür’e bunları uygulamaya başladığında kendisini ikaz edip müşteri kaybedeceğini ve vazgeçmesini tavsiye edenler de olmuş. Baytemür bunları uyguladığında tam tersine müşterisinin arttığını da söyleyerek aynı istikamette başkalarının da yürümesini ısrarla tavsiye ediyor. Baytemür daha geniş bir alanda aynı hizmetleri verebilmek için şimdiden proje çalışmalarına başlamış.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.