Almanya'da kurbanlıklarını alan Türkler bayramı bekliyorlar

Almanya'da kurbanlıklarını alan Türkler bayramı bekliyorlar

Kurban Bayramı 24 Eylül Perşembe günü tüm dünyada Müslümanlar tarafından kutlanacak.

Kurban Bayramı için en önemli hazırlık elbette kurbanlıkların alınması. Almanya'da yaşayan Türkler çiftliklere giderek kurbanlıklarını ayırttılar. Pazarlıklar sonunda alınan kurbanlıklar bayramın birinci veya ikinci günü yine bu çiftliklerde kesilecek. Çiftlik sahiplerine göre kurbanlık fiyatları bu yıl da fazla değişmedi.

“İLGİ BÜYÜK”

Köln'de babadan kalma, 30 yıllık çiftlik ve mezbahayı işleten Birdal Demirbaş şunları söyledi “Kurbanlık fiyatları 180 Euro'dan başlıyor, 280 Euro'ya kadar. Kalitesine, büyüklüğüne, kilosuna göre değişiyor kurbanlık fiyatlarımız. Mesela üç yaşında koyunlar var, 180- 190 Euro. Kilo olarak 40 kilo geliyor ama fiyat olarak düşük. Mesela 30 kiloluk kuzularımız 250 Euro civarında. Biraz kiloları düşük olan kuzularımız 190- 200 Euro. Piyasa böyle, nereye giderseniz gidin fiyatlar aşağı yukarı aynıdır. Kurbanın kırık çıkık bir yeri olmayacak. Ayakları, kuyruğu, dişleri sağlam olacak. Yani hayvanda herhangi bir hasar olmayacak. Sağlıklı olması şart. Zaten biz kurbanlıkları buraya getirirken bunları kontrol edip getiriyoruz. Almanya'daki Türklerin kurbana ilgisi büyük. Genelde her aile bir tane kesiyor. Bir kuruma bağışlasa bile burada da kesiyorlar.”

“HER YIL KURBAN KESERİZ”

Her yıl kurban kestiğini söyleyen Mevlüt Öztürk bu yıl da kurbanını aldı. Mevlüt Öztürk, “Bayram namazından çıktıktan sonra eve gider çocuklarla bayramlaşırım. Erkenden gider kurbanımı keserim. Kurban keserken bu Demirbaş Mezbahasında mangal atarlar. Kurban kesenlerin verdiği etlerle mangal yapılır. Eve gittiğimde de mangal yaparız çocuklara. Büyüklerle bayramlaşmaya gideriz. Gelince kavurma yaparız. Küçükler bizim yanımıza gelir bayramlaşmak için. Bayramı güzel geçirmeye çalışıyoruz. Kurban kesmeyenlere de et dağıtırız” diye konuştu.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.