Almanya'da İslami kuruluşlardan kandil mesajı

Almanya'da İslami kuruluşlardan kandil mesajı

Almanya'da İslami temsilci kuruluşlar, Mevlid Kandili dolayısıyla tebrik mesajları verdiler.

Hz. Peygamberimizin doğum günü münasebetiyle kutlanan Mevlid Kandili, Almanya'daki yüzlerce camide de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kandil dolayısıyla kutlama mesajları yayınlayan İslami kuruluşlar, tüm Müslümanların kandilini tebrik etti.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB tarafından yapılan basın açıklamasında, Hz. Peygamberimizin tüm insanlığa bir rahmet olarak gönderildiği hatırlatılarak, bu kutlu gecenin tüm inançlı Müslümanlar tarafından onun sevgi ve merhamet mesajını hatırlatmak için bir fırsat bilinmesi ve onun örnek alınması tavsiye edildi.
DİTİB mesajında özellikle bencilliğin, hırsın ve tüketim alışkanlığının baskın çıktığı günümüz toplumlarında, Hz. Peygamberimizin öğretilerinin hatırlanmasının gerektiği ve bunun için yeni bir görüş açısıyla hayatının yeniden okunmasının ve üzerinde düşünülmesinin gerektiği vurgulandı. Yeni bir hatırlatmanın, günümüzde şiddet kullanılarak açılan yaralara merhem olacağı belirtildi.

Milli Görüş Teşkilatı İGMG tarafından yayınlanan mesajda, Hz. Peygamberimizin doğumunun tarihi ve ahlaki bir değer taşıdığı, rahmet peygamberi Hz. Muhammed'in doğumuyla insanlık tarihinde yeni bir çağ açıldığı ifade edildi. Daha önce cahiliyye içinde yaşayan toplumda değişim zamanının başladığı, sıradan insanların İslam ile tüm insanlık için büyük örnek kişiliklere dönüştüğü kaydedildi.

İslam Kültür Merkezleri Birliği VIKZ tarafından yapılan açıklamada, camilerde birlikte dua edilmesi için çağrı yapılarak, namaz sonrası mevlit okunarak kutlama yapılacağı bildirildi. Tüm Müslümanlar programa davet edildi.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.