Almanya'da İslam karşıtı gösteriye protesto

Almanya'da İslam karşıtı gösteriye protesto

Almanya'nın Frankfurt kentinde yaklaşık 2 bin kişi, İslam karşıtı ve milliyetçi bir hareketin gösteri yapmasını protesto etti.

Frankfurt'ta İslam ve göçmen karşıtı "Avrupa'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) ve aşırı sağcı holiganlar tarafından desteklenen "Doğu-Batı Direnişi" isimli İslam ve göçmen karşıtı bir grup gösteri düzenledi. 

"Rossmarkt Caddesi"nde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, İslam ve göçmen karşıtı slogan attı. Daha sonra grup, polis eşiliğinde kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi. Polis, yürüyüş esnasında iki grubun bir araya gelmemesi için tedbir aldı.

Söz konusu gösteriyi protesto eden yaklaşık 2 bin kişi de şehrin farklı yerlerinde toplanarak eş zamanlı eylemler gerçekleştirdi. 

Bazı siyasi partilerin ve sol grupların da destek verdiği gösteride, "Göçmenler Frankfurt'ta hoş karşılanacaklar", "Naziler Frankfurt'tan dışarı" sloganları atıldı.

Göstericiler, aşırı sağcı grupla aralarında barikat oluşturan polise yumurta, domates ve şişe attı. Polis, zaman zaman göstericilere biber gazıyla müdahale ederken, göstericiler ve polislerden yaralananlar oldu. 

Protestolar sebebiyle gösteri alanına yakın bazı dükkanlar açılmadı, polisin taşkınlık çıkaran bazı kişileri gözaltına aldığı öğrenildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.