Almanya'da İslam din eğitiminin geleceği tartışıldı

Almanya'da İslam din eğitiminin geleceği tartışıldı

Giessen Üniversitesi İslam İlahiyatı Kürsüsü tarafından düzenlenen uluslararası bir sempozyumda İslam din eğitiminin sorunları, geleceği ve perspektifleri ele alındı.

Almanya'da son zamanlarda sıkça gündemde olan İslam din eğitimi konusu, Giessen Üniversitesi İslam İlahiyat ve Pedagojisi bölümü tarafından düzenlenen uluslararası bir sempoyzumda ele alındı. Kürsü başkanı Prof. Yaşar Sarıkaya, açılış konuşmasında sempozyuma siyaset, bilim ve eğitim dünyası ile dini cemaatler tarafından gösterilen büyük ilgi ve katılımdan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Sarıkaya, amaçlarının, Avrupa'da İslam din dersinin mevcut durumunu ortaya koymak, problem alanlarını tespit etmek, çözüm olanaklarını tartışmak, yeni araştırma projelerine ilham vermek, yeni perspektifler sunmak olduğunu söyledi.

Giessen Üniversitesi Rektörü Prof. Joybrato Mukherjee, İslam din eğitimi biliminin Alman üniversitelerinde gelişmesi gerektiğine vurgu yaptı. Üç gün süren kongreye Almanya dışında, Avusturya, Türkiye, Bosna-Hersek, İngiltere ve Hollanda’dan birçok akademisyen ve din eğitimcisi katıldı. Öne çıkan tartışma konularından birini, İslam din eğitiminin akademik bir disiplin olarak gelişmesi ve kurumsallaşması için gerekli bilimsel, teolojik ve pedagojik temellerin neler olduğu ve olması gerektiği sorusu oluşturdu.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.