Almanya'da Hıristiyanların kutsal pazar günü AVM'ler kapalı

Almanya'da Hıristiyanların kutsal pazar günü AVM'ler kapalı

Hıristiyan kültüründe kutsal gün olan pazar günü ibadete ayrıldığı için alışveriş mekanlarının kapalı olması tartışma konusu olmaya başladı

Emnid araştırma kuruluşu tarafından yapılan kamuoyu araştırmasına göre Almanların üçte ikilik bölümü pazar günü alışveriş yapmak istedikleri belirlendi.

Hıristiyan kültüründe kutsal gün olan pazar günü ibadete ayrıldığı için alışveriş mekanlarının kapalı olması tartışma konusu olmaya başladı. Emnid araştırma kuruluşu tarafından yapılan kamuoyu araştırmasına göre Almanların yüzde 61’i pazar günü alışveriş yapmak istedikleri belirtirken, yüzde 39’luk bölümün ise kutsal gün olduğu için alışveriş yapılmaması görüşü ankete yansıdı. Almanların üçte ikilik bölümünün ankette alışveriş yapmak isteği perakendeciler tarafından olumlu karşılanırken, karşı olanların gerekçelerin başında ise pazar günleri dükkanların açık olmasının ticarete büyük katkılar sağlamayacağı görüşü oldu.

FDP DESTEK VERDİ

Kaufhof ve Karstadt gibi büyük mağaza zincirleri, pazar günü alışveriş merkezlerinin açılması için kurdukları inisiyatife her gün yeni üyelerin katıldığını, isteyenlerin dükkanlarını açma imkanı sağlanmasını savunuyorlar.
Liberal Parti FDP ise pazar günü alışveriş imkanının sağlanmasına destek verdiğini açıklayarak, E ticaret karşısında zor günler geçiren perakendecilerin bu şekilde desteklenmesinin olumlu bir gelişme olduğu, gerçekleşmesi halinde ise yeni iş istihdamı oluşacağını açıklayarak pazar günü dükkanların açılmasına destek verdi. iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.