Almanya’da her yarım saatte bir otomobil çalınıyor

Almanya’da her yarım saatte bir otomobil çalınıyor

2014 yılında Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde çalınan otomobillerin sayısında da buna paralel olarak artış gözlendi.

  Alman Sigorta Şirketleri Birliği’nin (GDV) yaptırdığı araştırmaya göre KRV’de bu sene oto çalma olaylarında yüzde 3,6 artış gözlendi. Hatta araştırma rakamları saatlere bölündüğünde her 130 dakikada bir otomobil çalındığı ortaya çıkıyor. Fakat Almanya genelinde oto hırsızlığında zirvede Berlin yer alıyor. Burada her bin araçtan 3,5’u hırsızlık sebebiyle kayboluyor. 

Buna karşılık Batı Almanya’da ise bu oran yüzde 0,5 olarak raporlara yansıyor. Bu rakamda Almanya’nın ortalamasına mukabil geliyor. Araştırmacılar, hırsızların hangi tip araçları tercih ettiklerini de araştırdı. Özellikle KRV’deki hırsızlar pahalı ve lüks araçları gözlerine kestiriyorlar. Çalınan araçların bedelini ödeyen sigortalar KRV’de ortalama 15 bin 900 Euro öderken Almanya genelinde bu rakam ancak 14 bin 650 Euro’da kaldı. Çalınan otomobiller arasında en pahalı aracın 24 bin 500 Euro ile Düsseldorf’ta gerçekleştirildiği açıklandı. 

Almanya geneline hırsızlıklar dağıtıldığında her yarım saatte bir otomobil çalındığı ortaya çıkıyor. Çalınan toplam araç sayısı olarak 17 bin 900 verildi. Sigortaların çalınan araç sahiplerine ödediği toplam rakam sadece KRV’de 64 milyon Euro civarında gerçekleşti. En çok çalınan oto markaları ise VW, Audi, BMW ve Mercedes oldu. Çok çalınan modellerden olarak Range Rover 3,0 TD olduğu belirtilirken bu modelin hırsızlık riskinin yüksek olduğuna dikkat çekildi.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.