Almanya'da duş mücadelesi

Almanya'da duş mücadelesi

Almanya sıcak su kısıtlamalarına hazırlanıyor. Sıcak su tasarrufuna ilişkin ilk haber ise Saksonya eyaletinden geldi. 600 haneli bir apartmanda günün belli saatlerinde sıcak su kullanılabileceği duyuruldu.

Duş başlığını değiştirdiler. Duş süresini kısalttılar. Alınan önlemler yeterli gelmeyince bu kez sıcak su kullanımında kısıtlama yolunu seçtiler.

Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle doğalgaz sıkıntısı yaşayan Almanya'da bugüne kadar görülmemiş önlemler bir bir hayata geçmeye başladı.

Önlemlerle ilgili ilk uygulama Saksonya eyaletinden geldi. 600 dairenin bulunduğu bir apartmanda görevliler sıcak su kullanımında kısıtlamaya gitti.

Duyuruda apartmanda sıcak su kullanımının belirlenen saatlerde mümkün olabileceği duyuruldu. Uygulamanın eylül ayına kadar süreceği aktarıldı.

Sıcak su sınırlaması gelebilir

Hamburg eyaletinde ise doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlaması getirilebileceği açıklandı.

Eyalet yönetimi "Acil doğal gaz sıkıntısında sıcak su yalnızca günün belirli saatlerinde kullanılabilir hale getirilebilir" açıklaması yaptı.

Merkezi sistemlerde de oda sıcaklıklarında düşüş gündemde. Uygulama hayata geçerse oda sıcaklığı 18-19 dereceye sabitlenecek.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.