Almanya'da başörtülü öğrenci okuldan atıldı

Almanya'da başörtülü öğrenci okuldan atıldı

Almanya'nın Wuppertal şehrinde Müslüman kız öğrenci başörtüsü taktığı için okuldan uzaklaştırıldı.

Almanya'nın Kuzey Ren-Westfalya Eyaletine bağlı Wuppertal şehrinde bir ortaokulda, başörtülü olduğu için Müslüman bir kız öğrenci sınıfa alınmadı. Okul idaresi 15 yaşındaki kız öğrencinin ailesinden kızlarını başka bir okula göndermelerini istedi.

Gönderilen yazıda, 'İnancımıza olan saygımızdan dolayı okulda öğrencilerimize başörtüsünü yasaklıyoruz.' ifadesi yeraldı. Pazartesi günü erkek kardeşiyle başörtülü olarak okula giden öğrencinin sınıfına girmesi, öğretmeni tarafından engellendi.

Başörtülü öğrencinin erkek kardeşi, olay karşısında şok olduklarını belirterek 24 yıldır bu ülkede uyumlu bir şekilde yaşadıklarını ve şimdiye kadar böyle bir şey görmediklerini söyledi. Başörtülü kız öğrenci de, okul müdiresinin kendisine bağırdığını, Hristiyanlara karşı saygısız olmakla suçladığını söyledi.
Düsseldorf Bölge İdaresi, okuldaki yasağa tepki göstererek öğrencilerin prensip olarak başörtülü derse girmelerinin serbest olduğunu bildirdi. Okulları denetleme kurumundan Walter Steinhaeuser, başörtüsünün öğrenciyi dersten alıkoymak için bir sebep teşkil etmediğini, Katolik okul yönetmeliğinde de başörtüsü yasağını öngören hiçbir kural bulunmadığını belirtti.

Öğrencinin ailesi ile okul idaresi arasında yapılan görüşme sonrasında, kız öğrencinin başörtülü olarak okula gitmesine izin verildi. Okul idaresinden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı, öğrencinin uzaklaştırılmasından dolayı özür de dilenmedi. Başörtülü öğrencinin erkek kardeşi, okul idaresinin kendilerini Almanca bilmemekle suçlayıp, söylenenleri yanlış anladıklarını iddia ettiğini bildirdi.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.