Almanya'da 14 bine yakın öğrenciye İslam Din dersi

Almanya'da 14 bine yakın öğrenciye İslam Din dersi

Almanya'da yeni eğitim yılı yeniliklerle başlıyor

Almanya’da birçok eyalette tatil günleri sona eriyor. Birçok eyalette öğrenciler yeni eğitim ve öğretim yılına birtakım yeniliklerle girecek. En önemli değişikliklerin başında Gymnasium süresi, engelli öğrencilerin engeli olmayan öğrencilerle aynı sınıflarda ders görmesi ve İslam Din Dersi’ndeki gelişmeler geliyor.

Sekiz ve dokuz yıl süren Gymnasiumla ilgili uzun süren tartışmalardan sonra Kuzey Ren Vestfalya eyaleti sekiz yıllık Gymnasium’da kalmaya karar verdi. ‘Turbo-Abitur’ olarak adlandırılan model bir miktar yavaşlatılacak. Bunun için de somut bazı önlemler alınacak. Örneğin ev ödevleri, öğleden sonra ders ve bir hafta içinde yapılan imtihan sayısında sınırlandırmaya gidilecek. Zorunlu olarak öğleden sonra ders verilen günlerde ev ödevi verilmeyecek. Aynı şekilde ev ödevleri için ayrılan zaman okulun derecesine göre ayarlanacak. İmtihanların olduğu günlerde başka derslerde yazılı test yapılmayacak.

Geçen yıl 8 bin öğrenciye verilen İslam Din Dersi yeni eğitim ve öğretim yılında 13 bin 700 öğrenciye verilecek. Bunun için 176 okulda 123 öğretmen ders verecek.

Engelli öğrencilerin normal okullarda okumasını öngören Inklusion modelini takip eden okulların oranı yüzde 39,1’e çıkacak.

Diğer yandan Saarland eyaleti de, KRV’yi örnek alarak göçmen ailelere mensup öğrencilerin oranının yüksek olduğu bazı ilkokullarda İslam Din Dersi vermeye başlayacak.

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.