Almanya nitelikli işçi arıyor

Almanya nitelikli işçi arıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesindeki çok sayıda şirketin nitelikli işçi bulmada sorun yaşadığını ifade ederek, bu sorunun çözülememesi durumunda bazı şirketlerin ülkeden ayrılabileceğini söyledi.

Almanya "Make it in Germany (Almanya’da Başarın) sloganıyla dünyanın dört bir yanından kalifiye elemanları ülkeye davet ediyor. Ülke gündeminde son derece önemli bir yer tutan nitelikli iş gücü açığı konusu, bir kez daha Başbakan Angela Merkel’in düzenlediği bir zirvede masaya yatırıldı.

İlgili bakanların, sendikaların ve işveren çevrelerinin katıldığı zirveden sonra konuşan Merkel, çok sayıda şirketin nitelikli iş gücü istihdamında sorun yaşadığını belirterek, yeterince kalifiye işçi bulunamaması durumunda söz konusu firmaların Almanya’dan ayrılabileceği uyarısı yaptı.

Federal Meclis 7 Haziran’da nitelikli iş gücü göçünü kolaylaştıran yasayı kabul ederek, Alman iş pazarının kapılarını dünyaya açmıştı. 1 Mart 2020’de yürürlüğe girecek olan yasaya göre, artık AB üyesi olmayan ülke vatandaşları da iş aramak için Almanya’ya gidebilecek.

Araştırmalara göre ülkede kısa vadeli olarak 1,2 milyon kalifiye iş gücüne ihtiyaç var. 60 meslek dalında nitelikli iş gücü açığı bulunuyor. Bunların başında ise hemşirelik, hasta bakıcılığı, yaşlı bakımı gibi mesleklerle sağlık sektörü geliyor. Bunu inşaat, metal, elektrik sektörü ile bilgi teknolojileri alanındaki meslekler izliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.