Almanya "monoklonal antikorlara" dayalı virüs tedavisi uygulayacak

Almanya "monoklonal antikorlara" dayalı virüs tedavisi uygulayacak

Almanya, Covid-19 aşısını temin etmedeki eksikliği "monoklonal antikorlara" dayalı yeni bir ilaçla telafi ederek vatandaşlarını bu tedavi şekliyle korumaya çalışacağını bildirdi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Alman Hükümetininin "monoklonal antikorlara" dayalı ilacı temin ettiğini ve Avrupa Birliği ülkelerinde uygulayacak ilk ülke olacağını dile getirdi.

Monoklonal antikor

Monoklonal antikorlar, sadece bir epitopa karşı reaksiyon gösteren antikorlardır ve sadece bir adet B-Lenfosite dayanan hücre klonundan elde edilirler.

Monoklonal antikorların elde edilme yöntemi 1975'te César Milstein, Georges Köhler ve Niels Jerne tarafından tanımlanmıştır.

"Bağışıklık sisteminin savaşçıları" olarak tarif edilen antikorlar, virüsün dikensi uçlarına yapışarak virüsün sağlıklı hücrelere girişini engeller. Vücudun ürettiği en güçlü antikorlara "etkisizleştiren antikorlar" denir.

Bilim insanları, üretilen antikorları eleyip en güçlülerini seçerek laboratuvarlarda büyük miktarlarda üretimini yapabilir. İşte bu yöntemle elde edilen antikorlara tek bir antikor hücresinden klonlandıkları için "monoklonal antikor" ya da "mAb" denir.

Bu antikorlar, hastanın bağışıklık sistemini güçlendirirler ancak monoklonal antikorların üretiminde bilim adamlarının karşılaştıkları sorun, doğru antikor hücresinin seçiminin zaman alması ve bundan dolayı pahalıya mal olmasıdır.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.