Alman Üniversitesinde Namaz yasağı

Alman Üniversitesinde Namaz yasağı

Öğrencilerin dinlenme ve meditasyon için kullandığı odada müslüman öğrencilerinde ibadetlerini eda etmesi üniversite yönetimini rahatsız etti

Almanya'da Dortmund Üniversitesi'nde dinlenme için kullanılan odada Müslüman öğrencilerin namaz kılması üzerine oda üniversite yönetimi tarafından kapatıldı. Öğrenciler söz konusu odanın açılması için dilekçe yazdılar ancak odanın kullanımı yönetim kararıyla tamamen yasaklandı.

Almanya Dortmund Üniveristesinde meditasyon için kullanılan odada, Müslüman öğrenciler tarafından namaz kılınınca, oda üniversite yönetimi tarafından kapatıldı.

Hem eğitim hem ibadet yasak

Aralarına Müslüman öğrencilerinde bulunduğu 408 kişilik öğrenci topluluğunun odanın kapatılması üzerine harekete geçti. Öğrenciler odanın açılması için okul yönetimine dilekçe verdi. Üniversite yönetimi resmi sitesinden dilekçeye karşılık bir açıklama yaptı. Yönetim tarafından yapılan açıklamada, söz konusu odanın hiç bir eğitim ve ibadet için açılmayacağını ve kullanılmayacağı belirtildi.
Oda içerisinde seccade, Kuran-ı Kerim, başörtüsü gibi eşyaların bulundurulmasının okulun kurallarına uymadığı belirtilen açıklamada yönetim, okul içerisinde ayrımcılığın önlenmesi adına odayı kullanıma kapatma kararı aldıklarını öne sürdü.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.