Alman mağazadan İsrail ürünlerine boykot

Alman mağazadan İsrail ürünlerine boykot

Almanya'nın başkenti Berlin'deki "KaDeWe" mağazasının, İsrail işgali altındaki bölgelerde imal edilen ürünleri, yanlış etiketlendiği gerekçesiyle raflardan kaldırdığı belirtildi

Berlin'deki "KaDeWe" mağazasının, İsrail'in işgal ettiği bölgelerde üretilen malları raflardan kaldırdığı ileri sürüldü. Alman Der Spiegel dergisinin internet sayfasında yer alan habere göre, Avrupa Birliğinin kararı doğrultusunda İsrail tarafından işgal edilen bölgelerde üretilen malların "İsrail ürünü" olarak satılamayacağı gerekçesiyle Berlin'deki "KaDeWe" mağazası, yanlış etiketlenen ürünleri raflardan indirdi.

KaDeWe'nin sözcüsü Petra Fladenhofer, söz konusu malları, satışa sunulan ürünler arasından çıkardıklarını ifade ederek, bu malların yeniden etiketlendikten sonra tekrar raflarda yer alacağını kaydetti.

Haberde, Almanya'daki birçok mağazada kozmetik veya şarap gibi bazı ürünlerin İsrail'in işgal ettiği bölgelerde üretilmesine rağmen, "İsrail ürünü" olarak etiketlendiği vurgulandı.

AB Komisyonunun duyurduğu uygulamanın Alman perakende sektöründe karışıklığa yol açtığı ifade edildi.
Golan Tepeleri ile Doğu Kudüs dahil, Batı Şeria'nın uluslararası hukuka göre İsrail topraklarının parçası olmaması nedeniyle bu bölgelerde üretilen ürünlerin "İsrail ürünleri" olarak etiketlenmesinin yanlış ve yanıltıcı olduğu ifade edilmiş, bunun yerine malların üretildiği bölge ismi ve "İsrail yerleşim bölgesi" şeklinde etiketlenmesi istenmişti.

aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.