Aburrahman DİLİPAK

Aburrahman DİLİPAK

Allahu Ekber, Allahu Ekber!

CHP ezanı “Tanrı uludur, Tanrı uludur” diye okutuyordu.. Birkaç gün sonra meclis açılışında kürsüye çıkacak adam, 60 ihtilalinde ezanın yeniden Türkçe’ye döndürülmesi için lobi yapan adamdır. Hani şu, bir zamanlar “irticaya karşı” “topyekün savaş” manşeti atan  “amiral gemisi”nin kaptanı. Kendileri CHP milletvekilidir..

Merak ediyorum, Ekşi, meclisin bu ilk oturumunda, namaz vakti, ezan okunurken, geçici de olsa başkanı olduğu meclisin içindeki camiden okunacak ezana müdahale edecek mi? Namaz arası verecek mi? İhtiyaç molası demiyorum, namaz arası!
Dün ezanın yeniden aslına döndürülmesinin yıldönümü idi.. CHP’nin çeyrek asır süren zulmünün son günüydü..

Bu zulüm bir şekliyle hâlâ devam ediyor.. Başörtüsü, Kur’an kursu, İmam Hatip, laiklik ve irtica tartışmaları ile aslında hâlâ o günün intikamı alınmaya çalışılıyor sanki..
Tekke ve zaviyeler de bunun için kapatıldı. Harf devrimi bunun için yapıldı, tevhidi tedrisat bunun için kondu.

Bugün hâlâ sürdürülen dinde reform tartışmaları da bu zihniyetin gündeme getirdiği bir şeydi.

Sonuçta “irtica ile mücadele, istila ile mücadeleden daha zor ve elzem”di.
Balyoz darbe planındaki “irtica ile mücadele planı” bu planın bir parçası aslında..
Önümüzdeki günlerde meclisin açılışında başkanlık edecek olan kişi, 60 ihtilalinden sonra ezanın yeniden Türkçe okunması için imza veren heyetteydi. Öymen de onlar arasındaydı, Coşkun Kırca da. O heyettekilerin tümü de hayatları boyunca CHP kadrolarında yer aldılar..
Sirkeci tren istasyonunun yanındaki cami, daha Özal zamanına kadar, mihrabında dansöz oynatılan bir pavyondu ya hu!

Namaz kılan herkes, Eminönü bölgesindeki camilerin girişindeki suriçi İstanbul haritası üzerinde yeşil ve siyah hilallerle işaretlenen kapalı ve açık camilerin listesini görmüştür.. Hâlâ 100’e yakın tarihi cami kapalıdır suriçinde.. Küçüksu Kasrı’nın yanındaki tarihi cami temel taşlarına kadar sökülüp yok edilmiştir. Karaköy’deki o ahşap minareli tarihi cami bir gecede nasıl yok edildi?

Hangi hain el söktü bu tarihi eseri, bana söyler misiniz?
Hangi zalim, yıktırdığı caminin arsasını mülk edinip, kendine köşk yaptırdı?
TDK sözlüğünde din maddesine “Türk’ün dini Kemalizmdir” diye yazdıranlar kimdi?
Kimdi “Türk’ün yeni amentüsü”nü bastırıp dağıtanlar?..

Dinde Reform projesinin sahibi kimdi? Kimdi bu Osman Nuri Çerman denen adam? Hani Kur’an’daki ahkam ayetlerini çıkarıp yerine, Nutuk’tan parçalar koymak isteyen adam!
Behçet Kemal Çağlar kime Mevlid yazmıştı? Yetmedi bir de Türkçe Kur’an yazmaya başladı ama, yarım kaldı.. Çerman’a göre Yeni Kur’an’a “şu mealdeki ayetler konulmayacaktır: Akla mantığa aykırı düşen ayetler, İlim ve fenne uymayan ayetler, çoğu İsrailiyata ait olan mitolojik hikaye ve kıssalar, Araplar ve Arap kabileleri ile Peygamber arasında geçen olayları ve dedikoduları aksettiren ayetler konulmayacaktır. Aynı fikri çeşitli surelerde tekrar ettiren ayetler bire indirilecektir. Medeni kanunumuzla hükümden kaldırılmış bulunan muamelat/şeriat ayetleri kaldırılacaktır. İnsan hakları ile bağdaşmayan fikirler ve TCK’ya aykırı ceza hükümleri de bu Yeni Kur’an özetine konulmayacaktır.”

Dahası da var aslında. Amentü yeniden şekillendiriliyor. Namaz sabah ve akşam yemekten sonra iki vakit ve en çok 8 rekat olacak. Teravi ve Cuma namazları tatil günlerinde kılınacak. Devlet memurlarının ve askerlerin mesai saatleri içinde oruç tutmaları yasaklanacaktır. Hafızlık ve Arapça eğitimi yasaklanacaktır. Böyle devam edip gidiyor..

Bunlar mezar soyguncusu. Said Nursi’nin mezarını çaldıklarını bilmeyen kalmadı. İskilipli Atıf’ın nasıl şehid edildiğini de biliyoruz.. Açık oy gizli tasnifli seçim sistemini, savcısız ve savunması olmayan, temyiz edilemeyen, adına İstiklal Mahkemeleri denen cinayet mahkemelerini de.. Bu düzen ancak bu şekilde sürdürülebilirdi. Bu düzeni değiştirenler 60’da onun için asıldılar.. Birileri hâlâ, millet Menderes’in mezarını niye ziyaret ediyor, %50’nin sırrını anlamadıysa, bu gerçeğe bir göz atsınlar..

Aslında zorunlu din dersleri, TSE damgalı bir din icad etmek için zorunlu tutulmuştu. İmam Okulları ise, yeniden yapılandırılan İslam’ın tebliği için bir misyoner okulu şeklinde olacaktı..
Sahi, CHP bu mirasa sahip çıkıyor mu, çıkmıyor mu?
Kılıçdaroğlu ne buyuruyor bu hususta aceba!? Ya da yeni geçici meclis başkanı.. Selâm ve dua ile.

Yeni Akit

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum