Allah'ın verdiği fotoğrafik hafıza yeteneğini böyle kullandı

Allah'ın verdiği fotoğrafik hafıza yeteneğini böyle kullandı

Yaklaşık altı gündür gözaltında tutulan 34 yaşındaki zanlının çok ender rastlanan bir görsel hafızası olduğ

Japonya'nın başkenti Tokyo'da görsel hafızası güçlü olan bir kasiyer bin 300'den fazla müşterinin kredi kartı bilgilerini çalarak internet üzerinden 270 bin Japon Yeni (yaklaşık 15 bin TL) değerinde ürün satın aldı.

Olayın açığa çıkması üzerine harekete geçen Tokyo şehir polisleri, Yusuke Taniguchi adlı zanlıyı gözaltına alırken, yapılan incelemede söz konusu kasiyerin mart ayında bir internet sitesinden yüklü miktarda çanta satın aldığı ve evinde yüzlerce kredi kartı bilgisini kaydettiği bir not defteri ele geçirildi.

Yaklaşık altı gündür gözaltında tutulan 34 yaşındaki zanlının çok ender rastlanan bir görsel hafızası olduğu, ara zamanlı olarak çalıştığı dükkana gelen müşterilere işlem yaparken kısa sürede kredi kartı bilgilerini ezberleyerek daha sonra bu bilgileri kaydettiği öğrenildi.

Tokyo polisi, şehrin Koto bölgesinde bir alışveriş merkezinde çalışan kasiyerin durumuna benzer bir vakayla daha önce karşılaşmadığını belirtti. Zanlının daha ne kadar gözaltında tutulacağı belli değil. Japonya'da zanlılar mahkeme kararı olmaksızın 20 gün süreyle gözaltında tutulabiliyor.

Ülkede 2016 yılında çok daha büyük çapta kredi kartı dolandırıcılığı yaşanmıştı. Ülkede bir hırsızlık şebekesi kopyaladığı bin 600 kredi kartıyla, iki saat içerisinde bin 400 ATM makinesinden 13 milyon doları aşkın parayı çalarak kayıplara karışmıştı.

euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.