Allah'ın arılarla verdiği mesaj

Allah'ın arılarla verdiği mesaj

Prof. Dr. Hasan Hilmi Hacısalihoğlu, Bartın Üniversitesindeki konferansında “Arıları yaratan Allah, insanların bir şeylerin farkına varması istemiştir” dedi.

Matematik biliminin önemli isimlerinden Prof. Dr. Hasan Hilmi Hacısalihoğlu Bartın Üniversitesinde “Fraktallar ve Arıların Matematik Dünyası” adlı bir konferans verdi. Fen Fakültesi tarafından düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, matematiksel düşünmenin önemine vurgu yaparak, matematiği bir korku alanı olmaktan çıkarılması için eğitimcilere önemli görevler düştüğünü söyledi.Rektör Kaplan “Matematik hep çekinilen bir alan olmuştur.Rakamların büyülü dünyası olabildiğince öğrencilerimizi sokmamız gerekiyor. Böyle olursa, bu alan korku alanı olmaktan çıkacak ve kendisine sempatiyle yaklaşılan bir alan olacaktır. İnsanlara eğitim hayatının ilk yıllarından itibaren matematik sevgisinin kazandırılması gerekiyor. Bu noktada iş eğitimcilere ve onların becerilerine kalıyor. Matematiği sorun olarak görmekten çıkarmalıyız, çünkü matematiksel düşünce bizim için çok önemli.” dedi.

ARILARIN MATEMATİK DÜNYASINI ANLATTI

Ardından konferansı veren Türk Matematik Derneğinin kurucusu, sayısız kitabı üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan ve yetiştirdiği yüze yakın akademisyenle “Hocaların Hocası” olarak da bilinen Hacısalihoğlu, fraktalları ve arıların matematik dünyasını anlattı. Hacısalihoğlu, arıların muhteşem mühendisler olduğunu belirterek, “Düzgün altıgen içerisinde kovan oluşturan arılar inanılmaz bir mühendislik harikası oluşturuyorlar.70 bine yakın arı bir arada çalışarak altıgenlerin boyutlarını, kalınlıklarını ve yerlerini hiç şaşırmadan yerleştirebiliyorlar. Kimden komut aldıkları ve hangi formülü uyguladıkları bilinmeyen arılar, çok düzgün ve muhteşem bir eser ortaya çıkarıyorlar. Her taraftan aynı anda örülmeye başlanan peteklerde hiçbir deneme ve yanılma olmadan son altıgeni yerleştirecek yer kalıyor.” diye konuştu.

Arıların kusursuz çalışma düzeni hakkında bilgiler veren Hacısalihoğlu, Arıların dünyasındaki bu muhteşem işleyişle Allah’ın insanlara bir mesaj verdiğini de ifade etti.Hacısalihoğlu “Biz insanlar kalemle bu işi yapmaya kalksak birçok deneme yapmak zorunda kalırız. Ancak binlerce arı bunu kusursuz bir şekilde yapabiliyor. Arıları bu kadar mükemmel olarak yaratan Allah bizim bazı şeylerin farkına varmamızı istemiştir. Biz görüp öğrenelim diye arıları örnek olarak koymuştur. Biz arıları görüyoruz, öğreniyoruz, ancak taklit edip onların yaptıklarını uygulayamıyoruz. Arılar gibi diğer tüm canlılardan da örnek almamız ve farkına varmamız gereken noktalar var.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen etkinlik Rektör Kaplan ve Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun Hacısalihoğlu’na teşekkürlerinin ardından verdikleri hediyelerle son buldu.Konferansa ayrıca İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.