Allah’ım! Bu zalimliği sona erdir

Allah’ım! Bu zalimliği sona erdir

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl 11-18 Ekim tarihleri arasında kutlanan ve teması “Cami ve Namazla Arınma” olarak belirlenen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” faaliyetlerinde terör saldırıları kınandı.

Ankara’da yaşanan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Ankara’da dünden beri büyük bir hüzünle izlediğimiz sahneler, insanın aklını, kalbini, bedenini sattığı zaman ne hale düşebileceğini gösteriyor. Cenâb-ı Hak hepimizi muhafaza eylesin, milletimiz üzerinde oynanan her türlü fitneyi, fesadı, oyunu boşa çıkarsın” dedi.

İnsan ne kadar vahşi olabiliyor

Onlarca insanın zalimce, gaddarca katledildiğine şahit olduk diyerek üzüntüsünü belirten Görmez, “Seyrederken insan şunu söylemekten kendini alamıyor: ‘Allah’ım senin yarattığın bu kul, insan ne kadar zalim, ne kadar gaddar, ne kadar vahşi olabiliyor’ Allah’ım buluşmamızı, insanlığı kuşatan bu şiddetin, gaddarlığın, bu zalimliğin sona ermesine vesile eyle” dedi.

Diriliş namazda

Gençlerle namazı konuşmak için bir araya geldiğini, namazla arınmayı, namazla dirilmeyi konuşacaklarını belirten Görmez, “Bana sorarsanız, bir insanın birey olarak, bir toplumun, bir milletin en büyük kaybı ne olabilir? En büyük kayıp bir insan için nedir? İnsanlar bazen servetlerini, evlâtlarını, dostlarını, kaybediyor, ama Kur’ân-ı Kerim çok daha büyük bir kayıptan bahseder mü’minler için. Peygamberleri ve çocuklarını saydıktan sonra en büyük kaybı yaşayan bir nesilden bahseder” diye konuştu. Meryem Sûresinin 59. âyetini (“Nihayet onların peşinden öyle bir nesil geldi ki bunlar namazı bıraktılar; nefislerinin arzularına uydular. Bu yüzden ileride sapıklıklarının cezasını çekecekler.”) okuyan görmez gençleri namaza dâvet etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.