Allah'a iman olmayınca Hawking'in işi gücü felaket tellallığı

Allah'a iman olmayınca Hawking'in işi gücü felaket tellallığı

Ünlü fizikçi Stephen Hawking, yine ve yeniden 'İnsanoğlunun sonu"na dair ümitsizlik aşılayan bir uyarıda daha bulundu

İngiliz fizikçi ve astronom Stephen Hawking, yapay zeka konusunda bir kez daha uyardı. Stephen Hawking, "Teknoloji bir noktada insanlardan daha üstün bir noktaya gelecek ve insanları ortadan kaldıracak" ifadelerini kullandı.

İnsanlığın geleceği hakkında endişelerini dile getiren Hawking, Wired dergisine verdiği demeçte gelişen teknolojinin insanoğlunun sonunu getireceğini tekrar vurguladı. 

Stephen Hawking, "Robot ve bilgisayarların çok gelişmesi bir noktadan sonra insanlığı tehdit eden bir noktaya gelecek. Eğer insanlar bilgisayar virüsü tasarlarsa yapay zeka bunu geliştirerek, ortadan kaldırabilir" dedi.

Hawking, "Makineler bir süre sonra insanlardan daha aktif olacak ve Dünya'yı yönetebilecek bir konuma gelecek. İnsanlık acilen koloni yapabileceği bir gezegen bulmalı ve buralara yerleşmeli. Çünkü artık geri dönülemez bir noktaya geldik. Küresel nüfus alarm vererek artıyor ve Dünya'mız çok küçük. Artık kendimize zarar verme raddesine geldi."

Ayrıca “Yapay zeka gerçek bir risk ve kötü bir şey değil. Üstün zekalı bir yazılım, hedeflerine ulaşmak için insanlarla uyum içinde olursa sorun olmaz. Ancak uyumu yakalayamazsak sonumuz gelir. Dünya’yı 100 yıl içerisinde terk etmeye hazırlanmamız gerekiyor” diye belirtti.

Yapay Zeka Tartışmaları

Hawking, yapay zekanın daha da akıllanması ile ciddi önlemler almamızın zamanın geldiğini tekrar vurgulamış oldu. Elon Musk'ta yapay zekanın insanlığın sonunu getirebileceğini iddia etmişti.

Bu konuyla alakalı geçtiğimiz günlerde twitter üzerinden Mark Zuckerberg ile ilginç bir tartışma başlamıştı.

Musk, yapay zekadaki gelişmelerden endişe duyduğunu ve yapay zekayı belirli sınırlar içerisinde tutacak kanunlar çıkarılması gerektiğinin altını çizmişti. Bunun yapılmasının insan medeniyetinin geleceği için önemli olduğunu söylemişti. 

Zuckerberg ise, Elon Musk'ın röportajını izlediğini ve gelişen teknolojiyle ilgili korku tacirliğinden yorulduğunu söylemişti. Yapay zekayla ilgili tartışmalar sürerken yapay zeka her geçen gün daha akıllanıyor ve gelişiyor. ntv

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum