Allah, parmak bebekleri anne-babasına bağışladı

Allah, parmak bebekleri anne-babasına bağışladı

Diyarbakır'da, 24 haftalık olarak doğan 750 ile 830 gram olan iki bebek, müşahede altında tutulduğu Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde hayata tutundu.

Batman'da yaşayan hemşire Merve Acar'ın (22), gittiği özel hastanedeki kontrolünde erken doğum riskinin bulunduğu belirtilerek, DÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde ikamet Ayşe Çelik de hamileliğinde benzer sıkıntısının tespit edilmesi üzerine aynı gün DÜ Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu.

Acar ve Çelik'in yaklaşık 2 ay önce dünyaya getirdiği 750 gram Miran Acar ile 830 gramlık Cihat Çelik, hastanenin Yenidoğan Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı.

Ölüm riski yüzde 90'nın üzerinde olan bebekler, doktor ve hemşirelerin yoğun tedavi ve bakımının ardından hayata tutundu.

"Bebeğimi elime alınca bütün dünyalar benim oldu"

Cihat Çelik'in annesi Ayşe Çelik de doğum yaklaşmasına rağmen bebeğinde hareket olmadığını fark etmeleri üzerine özel bir hastaneye gittiklerini belirtti.

Çelik, doktorlar tarafından acilen ameliyata alınması için (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiğini anlatan Çelik, şunları söyledi:

"Bendeki kalp rahatsızlığından dolayı bebeğe oksijen gitmediğini bu nedenle hareketsiz kaldığını söylediler. Çok şükür doğum gerçekleşti. Avucumun içi kadardı, elime bile alamıyordum. Bebeğim 50 gün kuvözde kaldı. 50 gün aradan sonra gelip 'bebeğinizi emzirebilirsiniz.' dediler. O zaman bütün dünyalar benim oldu. Çok şükür sağlığına kavuştu." 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.