Allah o aşirete Ayasofya'da namaz kılmayı nasip etti

Allah o aşirete Ayasofya'da namaz kılmayı nasip etti

Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, "Şimdi Ayasofya'da namaz kılamıyoruz. Ecdadımızın secdeye giderek alnını koyduğu yerler ayakkabılarla geziliyor" dedi.

Genç Memur-Sen Manisa Şubesi, Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu'nda Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı "1071'den, 2071'e Malazgirt'ten Yeni Türkiye'ye" içerikli konferans düzenledi. 

1071'de Anadolu'nun kapıları Türklere açıldıktan sonra, onlarca aşiretin Anadolu'ya geldiğini vurgulayan Bahadıroğlu, "Yalnız bunlardan bir tanesine cihan devleti kurmak nasip oldu. Çünkü onlar talep ettiler. Allah talep etmeyene, nasip etmez. Neyi talep ettiler. İstanbul'u fethederek Ayasofya'da namaz kılmayı talep ettiler. Allah taleplerini kendilerine nasip etti. İstanbul'u fethederek, Ayasofya'da namaz kıldılar. Ama şimdi Ayasofya'da namaz kılamıyoruz. Ayasofya İstanbul'un fethinin mührüdür. Ecdadımızın secdeye giderek alnını koyduğu yerlerde ayakkabılarla geziliyor. Ben de Ayasofya'da namaz kılmak istiyorum. Ecdadımın alnını koyduğu yerlerde secdeye gidip, ben de alnımı onların, alın koyduğu yerlere koymak istiyorum" şeklinde konuştu.

İHA

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum