Alışılmışın dışında bir "Namaz Hocası"

Alışılmışın dışında bir "Namaz Hocası"

Araştırmacı-Yazar Ali Rıza Aydın'ın Temel Bilgilerle Nurların Işığında Namaz kitabı, alışılmışın dışında bir "Namaz Hocası" özelliğini taşıyor

Risale Haber-Sim Yayınları arasında yayınlanan kitapta, dinî sorumluluk öncesinde çocuklar ve ana babalarının durumu, önceki semavî dinlerde namazın yeri, ezanın doğuşu, sünnet-i seniyyenin mânâsı, dua ve salât ü selâm’ın ehemmiyeti, günlük hayattaki faaliyetlerimizin nasıl ibadet sayıldığı hususu ve birçok önemli konuya açıklık getiriliyor.

Kitabın en orjinal yönü ise namaz kılmayı öğrenmede kolaylık sağlayacak olan “rekât cetveli” ve rükünleri tarif eden “piktogram” çalışmalarının bulunması.

Kitap hakkında bilgi veren Aydın, "Kitabımız, alışılagelen usulde hazırlanmış bir 'Namaz Hocası' veya 'Namaz Rehberi' değildir. Elbette ki Müslümanın en baş meselesi olan namaz, kitabımızın da ana konusunu oluşturmaktadır. Namazın mânâsı, önemi, rükünleri, neden beş vakit olduğu ve namazla ilgili birçok hususa, âyet ve hadislerle açıklamalar ve kaynaklar gösterildiği gibi; her bir konu ile ilgili olarak Risale-i Nur Külliyatı’ndan bölümler, lüzum eden yerlere konulup birçok okuma parçasıyla da muhteva zenginleştirilmiştir" dedi.

Ayrıntılı bilgi için: 0.312 432 23 02

Risale Haber