Ali Erkan Kavaklı: İstihbaratlar, cemaatlerle böyle ilgileniyor, birinci veya ikinci adam...

Ali Erkan Kavaklı: İstihbaratlar, cemaatlerle böyle ilgileniyor, birinci veya ikinci adam...

Yazar Ali Erkan Kavaklı, "istihbaratların, cemaatlerle yakından ilgilendiğini böylece öğrendim" dedi.

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazar Ali Erkan Kavaklı, istihbarat örgütlerinin, cemaatlerle nasıl ilgilendiğini öğrendiğini söyledi.

Akit'teki köşesinde geçmişte Prof. Mahir Kaynak ve Bülent Orakoğlu'nun panelini dinlediğini ve ardından bu iki isimle sohbet ettiğini hatırlatan Kavaklı, onlara “İstihbaratlar, cemaatleri nasıl takip eder?” sorusunu sorduğunu belirtti. 

Kaaklı, "Emniyet eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu net bir cümle kurdu: “Birçoğunda, tek başına karar verici noktada olmasa da.. Birinci adam bizim değilse ikincisi bizimdir.” İstihbaratların, cemaatlerle yakından ilgilendiğini böylece öğrendim" dedi.

Gladio orduya, medyaya, sivil toplum örgütlerine adamlar yerleştirdi

Türkiye'nin NATO’ya girince Gladio’nun bütün NATO ülkelerinde paramiliter örgütler kurduğunu, ordu için örgütlenmeler yaptığını, bu çerçevede medyaya, önemli sivil toplum örgütlerine adamlar yerleştirdiğinin bilinen şeyler olduğuna dikkat çeken Kavaklı, "15 Temmuz kalkışması gösterdi ki; Gladio sadece ordu içinde çalışmamış, cemaat zannettiğimiz (F. Gülen) bir yapıyı ele geçirmiş. Darbe teşebbüsünde etkili bir şekilde kullanmış. Örgütün birinci adamı, CIA’in Pensilvanya’daki çiftliğinde yaşıyor, elde tutuluyor. Adamlarını darbe teşebbüsüne azmettirdiği ve emir verdiği ile ilgili bütün delillere rağmen ABD, F. Gülen’i iade etmiyor. Almanya ve Yunanistan gibi Batılı ülkeler de FETÖ’cüleri iadeye yanaşmıyorlar" şeklinde yazdı.

Said Nursi, CHP’nin iktidara gelmesini istemedi

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin, hayatı boyunca CHP’nin iktidara gelmemesi için Menderes’i desteklediğini, Demokrat Parti’yi destekleyen mektuplar yazdığını ifade eden Kavaklı, bazı cemaat isimleri vererek onları eleştirdi.

İstihbarat elemanı önce Nurculara sonra Çarşamba cemaatine yönlendirildi

Kavaklı, yazısını şöyle sürdürdü:

"Hafızalarda 28 Şubat dönemi sahte şeyhi Ali Kalkancı maceraları duruyor. Jandarma istihbarat elemanı Erol Ölmez’in önce Nurcuların içine, orada deşifre olunca Çarşamba cemaatine yönlendirildiği ile ilgili itiraflarını Akit’te okuyanlar bilir ki istihbaratlar cemaatleri ihmal etmez. Benzeri manipülasyonlar, 2011 seçimleri öncesinde de, değişik cemaatler adına ve değişik partiler lehine gündeme getirilmişti. Gladio’nun sadece ordu içinde örgütlendiğini, sivil toplum örgütlerini ve cemaatleri ihmal ettiğini düşünmek büyük gaflet olur."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum