Alevi kardeşlerimizi fena cereyanlardan korumak gerek

Alevi kardeşlerimizi fena cereyanlardan korumak gerek

Risale Akademi, Birleştirici bilinç olarak Al-i Beyt Muhabbeti başlığı altında Alevilik Çalıştaylarının ikincisi Risale Akademi'nin Ankara merkezinde gerçekleştirildi.

Ahmet Bilgi'nin haberi
RİSALEHABER - Çalıştayın ikinci oturumunda Doç. Dr. Ahmet Yıldız, Emirdağ Lahikası 185. Mektup bağlamında "Hubb-u Al-i Beyt'i Meslek Yapan Aleviler" konulu tebliğini sundu.

Yıldız’ın konuşmasından satır başları şöyle:

  • Bazı toplumlar yas üzerinden kimlik oluştururlar. Buna benzer bir durum da Al-i beyt sevgisi üzerinden gerçekleşmiştir. İslam’da yas 3 gündür. Yüzlerce yıl süren yas olur mu? Bu, yası bir kimlikleştirme çalışmasıdır.
  • Ehl-i Beyt, hem zulme hem de çok büyük hürmete mutatap olmuşlardır. Bunun örneklerini Osmanlı’da görmek mümkündür. Yine bu konuyu Üstad Bediüzzaman ve Cevşen üzerinden de açık olarak görebiliriz.
  • Konunun siyasi yönüne de dikkat çekmek lazım. Bugün çeşitli Avrupa ülkelerinde Alevilik başka bir din olarak ayrılmış. Çünkü öyleymiş gibi göstermeye çalışanlar var. Yine birçok siyasi oluşumda fedakar Alevilerin iyi niyetleri kötüye kullanılıyor. Bu yüzden hakiki Alevi kardeşlerimizi fena cereyanlara kaptırmamak, onları korumak gerekir. 

foto_galeri-002.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum