Alevi Derneğinden Kutlu Doğum paneli

Alevi Derneğinden Kutlu Doğum paneli

Kutlu Doğum Haftası, Türkiye genelinde farklı faaliyetlerle kutlanırken, Alevi vatandaşlar da Hz. Peygamber'in (sav) doğum günü için özel bir etkinlik gerçekleştirdi.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 'Hz. Muhammed (sav) ve Ehli Beyt' konulu panel düzenledi. Vakıf toplantı salonunda gerçekleştirilen panele Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik, Müftü Hacı Yusuf Gül, bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile birlikte 2 bin vatandaş katıldı.

Malatya Valisi Ulvi Saran, burada yaptığı konuşmada, Hz. Peygamber'in (sav) doğum gününü içine alan haftanın 'Kutlu Doğum Haftası' olarak kutlanıldığını hatırlattı. Hz. Peygamber'in (sav) dünyayı teşrifleri olan Mevlid-i Nebevî'nin asırlardır 'Mevlid Kandili' olarak eda edildiğini belirten Vali Saran, "Peygamberimiz'in (sav) doğum yıl dönümlerinde okunan mevlidleri saygı ile dinlemek, O'nun (sav) mübarek ruhuna salat ve selam okumak hiç şüphesiz büyük milletimizin Sevgili Peygamberimize (sav) olan engin sevgi ve bağlılığının bir ifadesidir. " şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise bu tür programların Hz. Peygamberi (sav) daha iyi anlamaya vesile olduğuna dikkat çekerek, "Peygamber Efendimiz'in (sav) doğumu, insanlığın bir anlamda yeni doğumu demektir. " dedi. Müftü Hacı Yusuf Gül de konuşmasında, Kutlu Doğum Haftası üzerinde durarak, "Hz. Muhammed (sav), yolumuzu aydınlatan ışıktır. O'nun (sav) doğumu, insanlık alemine Cenabı Allah'ın bir lütfudur. Halkı, Hakk'a çağırıp Kur'an'dan bir an bile uzak kalmamıştır. İnsanlara doğru yolu göstermiştir. Kısacası, Hz. Muhammed (sav), yolumuzu aydınlatan ışıktır. " diye konuştu.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli de Hz. Muhammed'in (sav) 14 asırdan beri güzel mesajlar verdiğini belirterek, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Hz. Muhammed'i (sav) örnek almanın, her Müslümanın ilk görevi olduğunu anlatan Meşeli, şöyle dedi:

"İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) 571 yılında kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur. Bu mübarek geceye 'Mevlid Kandili' denir. O'nun (sav) doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık almış yürümüş, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti. O'nun (sav) ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir. Asıl o zaman O'nun (sav) sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmış oluruz. " Konuşmaların ardından davetlilere lokma (etli pilav) ikram edildi.
Haberler