ALES 2106 başvuru tarihleri! ÖSYM ALES 2016 sınavı ne zaman?

ALES 2106 başvuru tarihleri! ÖSYM ALES 2016 sınavı ne zaman?

ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılacak olan ALES sınav başvuru tarihleri ve ALES sınavının ne zaman? olduğuna dair sorularının detaylı cevaplarını haberimizde inceleyebilirsiniz.

Ales 2016 başvuruları ve sınav tarihi ne zaman? sorularının yanıtını haberimizde. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan yüksek öğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı gibi kadrolarda yer almak isteyen adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) girme zorunluluğu bulunmaktadır. Peki ALEs ilkbahar dönemi sınavı ne zaman yapılacak? Adayların meraklı bekleyişi sona erdi.


ALES sınavı başvuru işlemleri için tıklayın

ÖSYM tarafından 2016 ALES İlkbahar Dönemi Sınavı 8 Mayıs 2016 Tarihinde Gerçekleştirilecek. ALES İlkbahar Dönemi Başvuru Tarihleri ise 15-28 Mart 2016 Tarihlerinde Alınacaktır.

2016 ALES Sonbahar dönemi sınavı ise 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak ve sınavın başvuruları 27 Eylül - 10 Ekim 2016 tarihleri arasında alınacak.

2016 yılının ilk Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES 2016) İlkbahar Dönemi 8 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak. 2016 ALES İlkbahar Dönemi başvuruları 15-28 Mart 2016 tarihleri arasında ÖSYM'nin (http://www. osym. gov. tr) adresinde yayınlanacak olan 2016 ALES İlkbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu'na göre yapılacak

Adaylar 70, 00 TL olan sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır.

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T. C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T. C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

Sınav ücreti ödeme işlemleri başvuru tarihinden 15 gün süreyle saat 23:59'a kadar sürmektedir.

ALES nedir?

ALES, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı anlamına gelmektedir. Daha çok yüksek lisans başvuruları için girilen bir sınav olarak bilinmesine rağmen ALES, doktora başvuruları için de girilmesi gereken bir sınavdır. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, yurt içi lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde, ilgili kurumların aday seçiminde kullanacakları puanları veren bir sınavdır.

ALES ne zaman yapılmaktadır?

ALES, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde yılda iki kez yapılır. Adaylar istediği dönemdeki sınava girebilmektedir. İlkbahar dönemi sınavı mayıs aylarında, sonbahar dönemi sınavı ise kasım aylarında yapılmaktadır. Sınavlar her zaman pazar günü yapılır.

ALES puanı nedir?

ALES puanı, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında alınan puandır.

ALES puanı hesaplama aracıyla hangi türdeki ALES puanlarını hesaplayabilirim?

ALES puanı hesaplama aracıyla Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık puan türündeki ales puanlarınızı hesaplayabilirsiniz..

ALES Puanı nasıl hesaplanır?

ALES Puanı özel formüller kullanılarak hesaplanmaktadır.

ALES puanı kaç yıl geçerlidir?

Geçmiş yıllarda geçerlilik süresi 2 yıl olan ALES sınavı 31. 07. 2008 tarihinde resmi gazetede yayınlanan duyuruya göre 3 yıla çıkarılmıştır.
 

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.