Alemlere rahmet, Hz. Muhammed (asm)

Alemlere rahmet, Hz. Muhammed (asm)

Kutlu doğum programları yurt genelinde yoğun ilgiyle kutlanmaya devam ediyor...

RisaleHaber-Haber Merkezi

Türkiye Peygamberini konuşuyor. Kutlu Doğum haftası büyük bir ilgi ve heyecanla kutlanıyor. Doğusu Batısı, Kuzeyi Güneyi Sevgili Peygamberi Hz. Muahmmed'i (asm) anmak için salonları dolduruyor.

İşte onlardan bir demet:

ANKARA'DA KUTLU DOĞUM KONFERANSI

"Alemlere Rahmet Hz. Muhammed" adlı konferans, M. Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Araştırmacı-Yazar Halil Uslu'nun sunacağı konferans 20 Nisan Salı günü saat 20.00'de gerçekleştirilecek.

Proramın afişi:

 kutludogum_afis.jpg

Kadirli'de Kutlu Doğum coşkusu yaşandı   
 
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde belediyenin düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılan Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun konferansı yoğun ilgi gördü.
Kadirli Belediyesi tarafından Peygamberimiz Hz.Muhammet'in (sav) dünyaya gelişinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen geceye yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından program, Kuran-ı Kerim okunmasıyla devam etti.
Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun konferans verdiği Kutlu Doğum gecesinde
salonun dolması nedeniyle yüzlerce katılımcı, programı bahçeye kurulan sinevizyonlardan izledi.
Sunuculuğunu Serdar Tuncer'in yaptığı programda konuşan ilahiyatçı Doç.Dr Hatipoğlu, konferanslarına ilgi gösterilmesiyle ilgili, "Bu ilgi bana gösterilmiyor.Bu ilgi, milletin kalbine işlemiş olan Hz. Peygamberimizin sevgisidir." dedi.
Hz. Muhammed'i anlatmanın en büyük vatan sevgisi olduğunu hatırlatan ünlü İlahiyatçı Hatipoğlu,"Peygamberimizi tanıdıkça insanlık şereflenecektir." dedi.
Hatipoğlu konferansında, Peygamberimizin hayatı, faziletleri, mucizeleri, güzel ahlakı, Yüce Allah'ın, O'nun için söyledikleri, Peygamberimizin evlilikleri ve ölümü konularında bilgiler verdi.
Kaymakam A.Rauf Ulusoy program sonunda Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'na, dünyaca ünlü Karatepe Kilimi hediye etti.


Kutlu Doğum Haftası çiçekçilerin yüzünü güldürdü   
 
Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde, sivil toplum örgütleriyle vatandaşların gül dağıtması çiçekçilerin yüzünü güldürdü. 14–20 Nisan tarihleri arasında kutlanan etkinliklerde yaklaşık 50 bin gül ve karanfil satıldı. Hz.Muhammed(sav)'i hatırlamak ve hatırlatmak için vatandaşların tercihi gül ve karanfil oldu.
Yozgat'ta uzun yıllar çiçekçilik yapan Mustafa Keskin, Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile satışların oldukça iyi geçtiğini belirterek, "Yaklaşık 30 yıldır çiçekçilik işi yapıyorum. Kutlu Doğum Haftası'ndan dolayı satışlarımız yüzde yüz arttı. Bir haftada 5 binin üzerinde gül ve karanfil satışı yaptım. Yozgat'ta da bu rakam 50 bini bulmuştur. İl Müftülüğümüz de vatandaşlarımıza ayrıca gül ve karanfil dağıtımı yaptı." dedi.
Çiçek fiyatlarında iki yıldır bir artış olmadığını ifade eden Keskin, "Genelde vatandaşların tercihi canlı gül ve karanfil oldu. Ayrıca bazı sivil toplum kuruluşları da toplu olarak gül ve karanfil aldı.