Akıllı saatler dünün, neuralink geleceğin teknolojisi

Akıllı saatler dünün, neuralink geleceğin teknolojisi

Akıllı telefonlar ve akıllı saatler ile ilgili iddialı açıklamalarda bulunan Elon Musk, bu cihazların dünün teknolojisi olduğunu, geleceğin Neuralink olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir iddia, Huami’nin Tesla ile görüşme halinde olduğunu ve yakın zamanda Tesla’nın kendi akıllı saatlerini tanıtabileceğini öne sürüyordu. Elon Musk, dün gece attığı bir tweet ile bu iddiaları yalanladı ancak yalnızca iddiaları yalanlamakla kalmadı, aynı zamanda akıllı cihazlar hakkında fikirlerini de belirtmiş oldu.

CleanTechnica adlı web sitesinin, “Tesla partnerleriyle akıllı saat geliştiriyor” adlı haberine yanıt veren Elon Musk, “Kesinlikle hayır. Akıllı saatler ve telefonlar dünün teknolojisi, gelecek Neuralink” diyerek akıllı telefonları ‘eski’ teknoloji olarak gördüğünü bildirdi.

Elon Musk’ın geçtiğimiz dönemde canlı bir demo da gösterdiği Neuralink projesi, beynimizi doğrudan bilgisayara bağlamayı ve elektronik cihazların herhangi bir kontrolcü kullanmaksızın kontrol etmeyi vadettiğinden Musk’ın akıllı telefon ve akıllı saatleri ‘dünün’ teknolojisi olarak görmesi normal karşılanabilir.

Bununla birlikte Neuralink, henüz yalnızca test aşamasında ve yakın zamanda genel kullanıma sunulması beklenmiyor. Musk’ın açıklamalarına göre şu an için neredeyse bir bozuk para boyutunda olan Neuralink cihazı, basit(!) bir operasyon ile beynimize implant edilecek ve beynin bilgisayarlar ile bağlantı kurması mümkün olacak.

webtekno

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.