Akıllı balık üretim gemisi inşaatı, Çin'in Qingdao kentinde başladı

Akıllı balık üretim gemisi inşaatı, Çin'in Qingdao kentinde başladı

Dünyanın ilk 100 bin tonluk akıllı, balık üretim gemisinin inşaatına Çin'in doğusundaki Qingdao kentinde başlandı.

İnşaat projesinin yatırımcılarından Qingdao Conson Development Group'un Genel Müdür Yardımcısı Dong Shaoguang, 249,9 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde olan Conson No.1 su ürünleri gemisinin Mart2022'de teslim edilmesinin beklendiğini söyledi.

Dong, deplasman tonajı 130 bin ton olan ve 10 deniz mili tasarım hızına sahip geminin,  tayfunlar, kızıl gelgitler ve diğer şiddetli hava koşulları ile afetlerden kaçınabilecek şekilde hareket edebileceğini ve uluslararası sularda su ürünleri yetiştiriciliği faaliyetleri yürütebileceğini belirtti.

Dong geminin, balıkların büyümesine ve üreme kalitesini artırmasına yardımcı olacak bir su değişim sistemi ve derin su alma cihazı ile donatıldığını da sözlerine ekledi.

Çin Balıkçılık Bilimleri Akademisi Başkanı Wang Xiaohuda Çinli bilim insanlarının yetersiz balıkçılık kaynakları ve üreme ortamlarının bozulması sorunlarını çözmek için 1980'li yıllarda balık yetiştirme gemileri fikrini ortaya koyduğunu ifade etti.

Qingdao Conson Development Group, 2019'dan bu yana Çin'in önde gelen gemi yapımcıları ve araştırma merkezleriyle birlikte seyir halinde balık yetiştirilebilecek 100 bin tonluk gemilerin yapımına yönelik bir proje üzerinde çalışıyor.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.