Akgündüz sordu: Veliahd prens Kur'an meallerini tahrif etti mi?

Akgündüz sordu: Veliahd prens Kur'an meallerini tahrif etti mi?

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Veliahd prens Muhammed Bin Selman’ın İngilizce Kur'an mealinde tahrifat yapıp yapmadığını sordu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akgündüz, Aralık 2017 yılında Helsinki'de Rusya'nın düzenlediği İslam Şurası konferansına katılarak bir konuşma yaptığını hatırlattı ve şöyle yazdı:

“Konuşmadan sonra arada yanıma gelen ve eşi de Prof. olarak konuşmacı olan Vatikan Konsil Üyesi bir papaz ile aramızda şu konuşma geçti.

Papaz, “Konuşmanız çok güzeldi. Ben size daha güzel bir olaydan bahsedeceğim. Biz veliahd olan Muhammed bin Selman'ı ziyaret ettik ve ona şu ricada bulunduk:

"Kur'an'da bazan hıristiyan ve yahudi kelimeleri geçiyor; bazan da bu kelimeler yerine yine bunlar kasdedilerek kafir tabiri yer alıyor. Bu bizi rahatsız ediyor. Mümkünse kafir tabiri yerine gayr-ı müslim tabirini koyabilir misiniz?

Maalesef Papaz'ın anlattığına göre, bütün doğru mealler imha edilerek yerine "kafir" kelimesinin "gayr-i Müslim" olarak değiştirildiği yeni İngilizce Mealler neşrediliyor.

Şimdi soruyoruz: Acaba bu iddia doğru mu? Eğer doğruysa Suud ulemasına soruyoruz: Veliahd Muhammed Bin Selman hala Müslüman mı? Sorumluluk gerektirdiği için cevapları onlara bırakıyoruz. Doğru değilse en çok biz memnun olacağız.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.