Akdeniz'de yine tekne faciası! 130 kişi öldü

Akdeniz'de yine tekne faciası! 130 kişi öldü

Libya açıkları Akdeniz sularında, yaklaşık 130 düzensiz göçmeni taşıyan bir botun enkazına ulaşıldı. Enkaza ulaşan yetkililer, botun etrafında çok sayıda ceset görüldüğünü, bottan kimsenin kurtulamadığını belirtti.

Akdeniz'deki acil yardım görevi üstelenen yardım kuruluşu 'SOS Mediterian'ın birimleri kurtarma birimleri olarak bilinen Ocean Viking, Akdeniz'de batan bir botun enkazına ulaştığını açıkladı.

Botla ilgili Çarşamba günü acil durum çağrısı aldıklarını, ancak zamana karşı yarışta botu bulamadıklarını belirten yetkililer, botta yaklaşık 130 kişinin olduğunu belirtti.

Cenevre merkezli Uluslararası Göç Örgütünün (IOM) da, Twitter hesabından yapılan açıklamada, Orta Akdeniz'de meydana gelen deniz kazasında en az 100 kişinin yaşamını yitirdiğine dair raporlar olduğunu duyurdu.

Ocean Viking Arama Kurtarma Koordinatörü Luisa Albera, 'Bugün, saatler süren araştırmalardan sonra, en büyük korkumuz gerçek oldu. Ocean Viking mürettebatı, Trablus'un kuzeydoğusundaki bir lastik botun enkazına ulaştı. Bu botta yaklaşık 130 kişi olduğu ve tehlike altında olduğu bildirilmişti.

Son 48 saat içinde, sivil yardım hattı acil durum telefonu, Libya açıklarında uluslararası sularda tehlike altında olan toplam üç tekne için uyarılar gönderdi. Hepsi uyarıların alındığı sırada, bizim konumumuzdan en az on saat uzaktaydı. Bu teknelerden ikisini zamana karşı yarışta ve 6 metreye kadar dalgaların olduğu çok sert denizlerde aradık. Devlet liderliğindeki koordinasyonun yokluğunda, üç ticari gemi ve Ocean Viking ekibi, son derece zor deniz koşullarında aramayı organize etmek için iş birliği yaptı.

Bugün, sorumlu denizcilik yetkililerinden destek almadan arama yaparken, ticaret gemisi MY ROSE tarafından suda üç ceset tespit edildi. Kısa süre sonra bir Frontex uçağı bir lastik botun enkazını gördü. Bugün olay yerine geldiğimizden beri, enkazın çevresinde en az on ceset görebiliyoruz ve hayatta kalan kimse bulamadık.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum