Akdeniz mezarlığını tüm dünya görmeli

Akdeniz mezarlığını tüm dünya görmeli

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Bulunduğunuz otellerin pencerelerinden seyr-u temaşa ettiğiniz Akdeniz nice mülteciye mezar oldu.

Akdeniz sahillerine vuran çocuk cesetlerinin, bombalardan kaçarken dalgaların boğup sahile attığı bedenlerin, vicdanlarımızı harekete geçireceğine ve yoğun gündeminizin ilk maddelerinden biri olacağına yürekten inanmaktayım" ifadesini kullandı. 

TÜM İNSANLIĞA KARŞI 

Görmez, G20 için Türkiye'de bulunan ülke liderlerine gönderdiği açık mektupta "Birkaç hafta önce Ankara'da yaşadığımız katliamın acısı henüz dinmeden Fransa'dan gelen terör saldırısı ile bir kez daha sarsıldık. İnancım odur ki, kimse bu acıyı bizim kadar bilemez. Bu saldırı sadece Fransa'ya, Avrupa'ya, Batıya saldırı değildir. Aslında bu saldırı bir dine inansın ya da inanmasın, inanıyorsa dini ne olursa olsun, dünyanın barışa değer veren bütün insanlarına karşı yapılmış bir saldırıdır" dedi. Görmez şunları söyledi: 

AZICIK GAYRETİNİZ YETERLİ 

Bugün bütün insanlığı derinden sarsacak bir dünya tasarımıyla yüz yüze olduğumuzu itiraf etmek zorundayız. G20 ülkeleri liderleri, dünyanın her yerinde açlık ve yoksullukla kıvranan milyonlarca insanın kaderinden habersiz olamaz. Dini, ekstrem amaçlar için kullanan sözüm ona 'kutsanmış militanlar'ın bugün bu hale nasıl geldikleri sadece bizim üzerinde düşündüğümüz bir sorun olamaz. Silahlanma yarışının yarın hangi bebeği kundağında ölüme taşıyacağını sadece biz fark ediyor olamayız. Açlığı bir yaşam biçimi, yoksulluğu bir kültür olarak kabullenmeye zorlanmış milletlerin sizin azıcık gayretinizle bile toparlanabileceğine inanıyoruz. 

Akşam 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.